Pecivo za čokoholike
Print Friendly, PDF & Email

Če imate vsaj malo radi čokolado, boste vzljubili to pecivo. Prepričal vas bo bogat čokoladen okus, presenetila pa vas bo zelo preprosta priprava. Pecivo za čokoholike je namreč sladica, ki jo lahko pripravijo tudi otroci. In še ena prednost – pecivo ne vsebuje jajc, zato je primerno tudi za osebe, ki se morajo izogibati temu živilu.

pecivo-za-cokoholike

Pecivo za čokoholike – pripomočki:

  • pekač (cca. 20 x 30 cm)
  • papir za peko
  • električni mešalnik
  • skleda
  • skodelica (200 ml)
  • nož in deska za rezanje
  • žlica

Pecivo za čokoholike – sestavine:

  • 4 skodelice moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/2 skodelice kakava
  • 1/2 skodelice olja
  • 2 skodelici mleka
  • 2 skodelici čokoladnih koščkov
  • 2 vaniljina sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • ščep sode bikarbone

Pecivo za čokoholike – postopek:

V skledo vsujemo sladkor, vaniljin sladkor, moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav. Premešamo z žlico, nato pa dodamo še koščke čokolade. Uporabimo lahko že kupljene kapljice čokolade ali pa narežemo čokoladno tablico.

pecivo-za-cokoholikeUporabimo lahko mlečno, belo ali temno čokolado, čokoladice iz bonbonjer ali praline. V kolikor bomo uporabili čokoladice z dodatki (npr. z lešniki, ledeno čokolado…), bo pecivo še bolj posebno.

pecivo-za-cokoholike

Nato prilijemo še mleko in olje (sončnično ali rastlinsko). Vse sestavine dobro premešamo z električnim mešalnikom. Dobili bomo zelo gosto zmes.

pecivo-za-cokoholike

Prelijemo jo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. To maso je moč speči tudi v obliki mafinov.

pecivo-za-cokoholike

Pečemo približno pol ure, pri 180°C. Pecivo za čokoholike je odlično že samo po sebi, zanimivo pa je tudi v kombinaciji z žličko grškega jogurta, kisle smetane ali sladoleda.

pecivo-za-cokoholike

Brbončice vam bodo hvaležne!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor