Pecivo z robidnicami
Maslena tekstura testa in sočnost limonine lupinice naredita pecivo zelo okusno in mehko. Robidnice, ki jih položimo na vrh pa poskrbijo za pridih jeseni.
Pripomočki za pripravo peciva z robidnicami
- pekač dimenzije 27 cm x 19 cm
Sestavine za pripravo peciva z robidnicami
za 24 koščkov
- 225 g večnamenske moke
- sol
- pol žličke pecilnega praška
- 112 g masla
- 100 g sladkorja
- 3 jajca
- 0,6 dl mleka
- vanilijev strok
- limonina lupinica
- žlica pinjol
- pest robidnic
- sladkor v prahu (za posip)
Postopek priprave peciva z robidnicami
Pecivo z robidnicami sem začela pripravljati tako, da sem najprej odmerila vse sestavine. Glede na to, da testo ne vzhaja, preprosto le zmešamo vse sestavine, je ta način najenostavnejši. Važno je le, da maslo predhodno zmehčamo. To storimo tako, da ga vzamemo 2-3 ure prej iz hladilnika ali pa za nekaj sekund položimo v mikrovalovno pečico. Moki dodamo sol in pecilni ter premešamo. V primerno posodo najprej postavimo maslo in dodamo jajca. Dodamo vanilijev strok. Premešamo.
Nato dodamo sladkor, moko, mleko in nastrgamo limonino lupinico.
Pekač namastimo in v manjši posodici na hitro opražimo pinjole. Testo zlijemo v pekač, robidnice postavimo v vzorec na testo in potresemo s pinjolami. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo 35 do 40 minut. Med peko bodo robidnice potonile, jaz sem zato sredi peke dodala še po eno vrsto robidnic, tako, da so ostale na vrhu.
Pecivo mora postati zlatorjavo. Takrat je gotovo. Ko se malenkost ohladi, ga razrežemo, nastrgamo limonino lupinico in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu. Naj tekne!