Pecivo jajce na oko
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo jajce na oko je preprosta sladica sočnega in sladkega okusa ter zabavnega izgleda. Primerno ohlajena je zelo osvežilna, hkrati pa poteši željo po sladkanju.

Pecivo jajce na oko

Pecivo jajce na oko – pripomočki

  • skleda za mešanje
  • mešalnik
  • posoda za kuhanje
  • velika žlica
  • pekač velikosti 30 cm x 40 cm
  • pečica

Pecivo jajce na oko – sestavine

Za biskvit

  • 6 jajc
  • 20 dag sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 25 dag mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 12 žlic hladne vode

Za kremo

  • 1 l mleka
  • 2 zavojčka pudinga z okusom vanilije
  • 2 dcl kisle smetane

Za oblogo in preliv

  • 1 marelični kompot (820 g)
  • 2 zavojčka svetlega preliva za pecivo

Pecivo jajce na oko – postopek

Za pripravo biskvita najprej penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in vodo. V jajčno maso počasi vmešamo moko s pecilnim praškom.

Pecivo jajce na oko

Iz beljakov stepemo trd sneg in ga narahlo vmešamo v maso.

Pecivo jajce na oko

Biskvitno maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač …

Pecivo jajce na oko

… in spečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno 2o minut.

Pecivo jajce na oko

Med tem časom, ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Puding skuhamo po navodilih na zavojčku. Kuhan puding odstavimo in ga med mešanjem (da se ne naredi skorja) ohladimo do mlačnega ter mu dodamo kislo smetano.

Pecivo jajce na oko

Ohlajen biskvit navlažimo s sokom od kompota in ga prelijemo s pudingovo kremo. Na kremo v enakomernih presledkih položimo polovice marelic.

Pecivo jajce na oko

Preliv pripravimo po navodilih na zavojčku, ga malo ohladimo in ga prelijemo preko marelic, da jih le-ta prekrije.

Pecivo jajce na oko

Pecivo postavimo za nekaj časa na hladno, da se dobro ohladi. Ko je ohlajeno, ga razrežemo …

Pecivo jajce na oko

… in sladkanje se lahko prične!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor