Sladoled Nutella – hitro in enostavno
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne mara sladoleda? Nekateri ga uživajo le v toplejšem času, da se malce ohladijo, drugi se predajamo sladolednim užitkom skozi vse leto. Poglejte, kako lahko sladoled Nutella na hitro in enostavno naredimo sami doma. Potrebujemo le 2 sestavini. Super, kajne?

Sladoled-nutella-hitro-in-enostavno-3

Sladoled Nutella – hitro in enostavno – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • plastična posoda s pokrovom
  • blender
  • žlica

Sladoled Nutella – hitro in enostavno – sestavine:Sladoled-Nutella-hitro-in-enostavno-1

  • 5 zrelih banan (dobimo približno 1 liter sladoleda)
  • 3 zvrhane žlice Nutelle

Dekoracija:

  • čokoladni preliv
  • naribana čokolada
  • jagode

Sladoled Nutella – hitro in enostavno – postopek:

Zrele banane (takšne, ki imajo na olupu že nekaj črnih pikic) olupimo in narežemo na kolobarje. Zložimo jih v plastično posodo, pokrijemo s pokrovom in damo v zmrzovalnik. V zmrzovalniku morajo biti vsaj 3 ure, lahko pa jih pustimo tudi čez noč ali več dni. Ko nas popade želja po sladoledu, jih lahko na hitro spremenimo v odličen domač sladoled.

Zmrznjene banane zmiksamo v blenderju na najvišji hitrosti, da dobimo kremasto sladoledno osnovo.

Sladoled-Nutella-hitro-in-enostavno-2

Dodamo 3 zvrhane žlice Nutelle (uporabimo lahko tudi kakšen podoben čokoladni namaz) ter blender vklopimo še za nekaj sekund, da se čokolada in banane dobro premešajo. Sladoled Nutella lahko postrežemo takoj, lahko pa ga damo v skrinjo in ponudimo kasneje. Poskrbimo še za dekoracijo. Potresemo ga lahko z naribano čokolado, prelijemo s čokoladnim prelivom ter dodamo kakšno jagodo za piko na i.

Sladoled-Nutella-hitro-in-enostavno

Prijetno sladoledno osvežitev vam želim!

Ljubitelji domačih sladoledov poskusite tudi:

Ne veste kako bi sladoled postregli malo drugače, na privlačen način? Predlagam skodelice, ki jih lahko tudi pojeste. Pripravite čokoladne skodelice s sladoledom. 

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor