Palačinke “tripple chocolate”
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke “tripple chocolate” so vsestranska sladica, ki bo zadovoljila vse čokoholike in ljubitelje sladkega. Ker je priprava zelo enostavna, jo lahko pripravimo za romantičen zajtrk v postelji, privlačno poletno sladico, ali pa za sladek prigrizek ob večernem druženju s prijatelji. Kot že samo ime sladice napoveduje, vsebuje sladica 3 sestavne čokoladne dele, ki se med seboj povezujejo v neločljivo celoto, ki se ji ne boste mogli upreti. Čokoladne palačinke, polnjene z nutello in postrežene s čokoladnim sladoledom bodo prava izbira za vse priložnosti, ko bi želeli z malo truda narediti velik vtis.

Palačinke "tripple choclate"

Za pripravo palačink potrebujemo:

  • Večjo posodo za miksanje
  • ročni električni mešalnik (mikser)
  • jedilno žlico
  • dobro teflonsko ponev (ali podobno ponev, na katero se palačinke ne bodo prijele)
  • zajemalko
  • lopatko za obračanje palačink
  • večji krožnik
  • desertne krožnike
  • žlico za nalaganje sladoleda
  • Zelo velika žlica (recimo taka za omake)

Sestavine za pripravo palačink:

Za približno 20 palačink potrebujemo:

  • 3 jajca velikosti L
  • 15 jedilnih žlic ostre moke (tip 400)
  • 5 jedilnih žlic kakava v prahu
  • 3 jedilne žlice sladkorja
  • 2 jedilni žlici vanilijevega sladkorja (ali 2 zavitka vanilina)
  • približno 1 liter mleka
  • nutella

Za dodatek in okras potrebujemo:

  • dober čokoladni sladoled (npr.: Carte d’or), lahko tudi domač čokoladni sladoled
  • belo, mlečno in temno čokolado
  • kakav v prahu
  • sladkor v prahu

Postopek priprave palačink:

Jajca ubijemo v večjo posodo, dodamo sladkor in vanilin sladkor, malo mleka in začnemo miksati. Postopoma dodajamo moko in kakavov prah ter mleko.

Palačinke "tripple choclate"

Dobiti moramo gladko, tekoče testo, ki se bo lepo zlivalo v ponev, vendar ne sme biti preredko.

Palačinke "tripple choclate"

Gostoto preverimo z zajemalko, in sicer tako, da vzamemo nekaj testa v zajemalko in ga zlijemo nazaj v posodo. Če je masa pregosta, jo še nekoliko razredčimo.

Palačinke "tripple choclate"

Ponev močno segrejemo in nato vanjo vlijemo nekaj testa, ter ga z obračanjem ponve enakomerno razlijemo po celotnem dnu. Palačinko pečemo približno 2 minuti, jo obrnemo z lopatko za obračanje in nato 1 minuto pečemo še na drugi strani. Pečeno palačinko stresemo iz ponve na pripravljen krožnik. Postopek ponovimo tolikokrat, da porabimo vse testo.

Pečene palačinke premažemo z nutello ter prepognemo tako, da dobimo trikotnik.

Palačinke "tripple choclate"

Na desertni krožnik zložimo po 2 palačinki, kepico ali dve sladoleda, krožnik pa okrasimo s čokolado, ki smo jo stopili. Nazadnje vzamemo veliko žlico za omake, jo položimo na krožnik ter jo z ene strani obsujemo s kakavom v prahu, drugo stran pa s sladkornim prahom.

Nasveti
Gostota testa je pomembna, ko palačinke ulivamo v ponev. Če bo testo pregosto, se nebo lepo razlilo po ponvi, če bo preredko, bomo potrebovali veliko časa, da ga bomo enakomerno razporedili, take palačinke pa se pogosto tudi težje obračajo, med obračanjem pa se tržejo. Čokolado za okrasitev lahko raztopimo tako nad vodno kopeljo, kot tudi v mikrovalovni pečici. Če bomo uporabili mikrovalovno pečico, moramo čokolado segreti večkrat po 30 sekund, ne pa enkrat za več časa, ker bi se tako lahko zažgala. Palačinke lahko pripravimo že dan prej in jih, pokrite s prozorno folijo, shranimo v hladilniku, lahko pa jih postrežemo še vroče, kot prijeten kontrast ledeno hladnemu sladoledu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor