Oreo čokoladne cheesecake rezine
Oreo piškoti oz. njim podobni so idealni za izdelavo piškotnega dna, pri sladicah, ki jih ni potrebno peči. Zanimivi so predvsem zaradi močno črne barve, ki kar napoveduje nekaj čokoladnega. Danes sem iz njih naredila nadvse slastne oreo čokoladne cheesecake rezine.
Oreo čokoladne cheesecake rezine – pripomočki:
- tehtnica
- električni mikser
- žlica
- nožek
- slaščičarska lopatka
- ponvica
- 3 sklede za mešanje
- pekač
Oreo čokoladne cheesecake rezine – sestavine:
Pekač mere 30 x 20 cm
Piškotno dno:
- 450 g oreho piškotov
- 170 g zmehčanega masla
Nadev 1:
- 360 g kremnega sira
- 100 g sladkorja v prahu
- 5 kapljic vaniljeve arome
- 180 ml sladke smetane
- 2 vrečici želatine fix
Nadev 2:
- 1 čokoladni puding brez kuhanja Galette
- 1/2 l mleka
- 180 ml sladke smetane
- 1 vrečica želatine fix
Preliv:
- 150 g črne čokolade
- 180 ml sladke smetane
- 1 in 1/2 list želatine
- voda
Oreo čokoladne cheesecake rezine – postopek:
Stehtamo oreo oz. njim podobne piškote in vsakemu posebej z nožkom postrgamo in odstranimo kremno polnilo.Piškote brez kremnega polnila zmeljemo v moko in nato dodamo zmehčano maslo in vse temeljito zmešamo.
Piškotno maso presipamo v pekač in jo enakomerno pogladimo po dnu pekača. Pekač damo v hladilnik, da se masa strdi.
Med tem, ko se masa trdi, se lotimo prvega nadeva. V skledo damo kremni sir, sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Če bomo uporabili vaniljev sladkor, moramo tako dolgo mešati, da se kristalni vaniljev sladkor stopi.
Nato zmešamo sladko smetano in jo s slaščičarsko lopatko primešamo kremnemu siru. Prav tako primešamo 2 vrečici želatine fix. Če boste uporabili takšno kot je na sliki, je ni potrebno predhodno namakati in topiti, temveč jo enostavno samo primešate.Maso iz kremnega sira enakomerno premažemo čez piškotno dno. Pekač vrnemo v hladilnik.
Nato se lotimo drugega nadeva. Uporabimo puding, ki ga ni potrebno kuhati in v skledi po navodilu iz vrečke, zmešamo čokoladni Galetta puding. Ko puding postane kompakten, mu primešamo stepeno sladko smetano, ki smo jo že predhodno stepli in 1 vrečico želatine fix.
Puding takoj enakomerno premažemo čez prvi nadev in pekač ponovno vrnemo v hladilnik.
Nato se lotimo zadnjega dela, to je čokoladnega preliva. V ponvici segrejemo sladko smetano. Paziti moramo, da ne zavre. Ko se smetana dovolj segreje, jo odstavimo iz grelne plošče in dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se čokolada popolnoma stopi.
List in pol želatine namočimo v vodi. Želatino ožamemo in jo dodamo čokoladnemu prelivu ter mešamo, da se stopi.
Čokoladni preliv prelijemo po nadevu iz pudinga. Prelijemo ga po sredini in nato ga z nagibanjem pekača enakomerno razporedimo po celotni površini. Žlica ali lopatka ni potrebna. Vse skupaj postavimo v hladilni za par ur ali čez noč.
Preden sem postregla, sem pekač za pol ure dala v zmzrovalnik in tako je sladica rahlo spominjala na sladoledne rezine. Vendar slednje ni obvezno.
Marianna vam želi prijetno sladkanje!