Orehove kocke s kremo
Print Friendly, PDF & Email

Orehove kocke s kremo so odličen posladek, ki ga lahko postrežemo ob popoldanski kavi. Sestavine so nekoliko bogatejše in težje. Orehi, čokolada in maslena krema. Za sočnost poskrbi pomarančna lupinica v biskvitnem testu. Ne morete zgrešiti! V moji izpeljanki sem uporabila brezglutensko moko, tako da je sladica primerna tudi za osebe, ki glutena ne smejo uživati.

Pripomočki za pripravo orehovih kock s kremo

  • skleda za pripravo biskvita
  • električni mešalnik
  • lopatka
  • cedilo
  • pekač dimenzije 24cm x 24 cm
  • peki papir
  • kozica za pripravo kreme
  • posoda za stepanje masla in sladkorja za kremo
  • metlice
  • manjša kozica za pripravo čokoladnega preliva
  • kuhalnica

Sestavine za pripravo orehovih kock s kremo

za 35 manjših kosov

za biskvitno testo

  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 200 g brezglutenske moke
  • 200 g mletih orehov
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl olja
  • pecilni prašek
  • ščepec soli
  • pomarančna lupinica

za kremo

  • 5 dl mleka
  • 60 g Gustina
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla
  • 3 žličke vaniljeve arome

za čokoladni preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 30 g masla

Postopek priprave orehovih kock s kremo

Najprej pripravimo biskvitno testo za orehove kocke s kremo. V skledo damo jajca in sladkor, dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo pomarančno lupinico in ponovno premešamo z električnim mešalnikom.

Nato dodamo mleko, olje, presejano moko s pecilnim praškom in ščepcem soli in na koncu še mlete orehe. Premešamo z metlicami.

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo 35 minut na srednji rešetki klasično.

Naslednji korak priprave orehovih kock s kremo je priprava osnove za kremo. Kozico z mlekom postavimo na kuhalno ploščo in segrejemo do vretja. Takrat temperaturo znižamo in v mleko počasi usipamo Gustin. Ves čas mešamo z metlicami in pazimo, da nam ne nastanejo grudice. Po 2-3 minutah odstavimo in osnovno ohladimo.

Medtem v primerni posodi  z električnim mešalnikom stepamo zmehčano maslo in sladkor.Ko se osnova za kremo ohladi, ji primešamo stepeno maslo s sladkorjem in dodamo 3 žličke vaniljeve arome.

Pripravimo še čokoladni preliv. V manjši kozici stopimo maslo in dodamo na koščke nadrobljeno temno čokolado. Topimo na nizki temperaturi.

Ohlajeno biskvitno testo prerežemo na tri kose in prvo in drugo plast namažemo s kremo, pokrijemo s tretjo plastjo in čez prelijemo s stopljeno čokolado.

Pomembno
Ko biskvit režemo, moramo biti pazljivi, ker  se brezglutensko testo rado lomi in drobi.

Po želji lahko po vrhu potrosimo še z mletimi orehi in polovičkami orehovih jedrc.

Orehove kocke s kremo postavimo za kakšno uro do dve v hladilnik, da se krema strdi in usede z biskvitom. Sladico narežemo na kocke. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor