Odlična čoko vanili torta
Print Friendly, PDF & Email

Včasih so preproste in klasične stvari najboljše. In ena takšnih je zagotovo okus čoko-vanilija. V bistvu je eden najstarejših okusov pri sladicah, ki nikoli ne razočara. Obožujejo ga mladi in stari in zato bomo danes naredili nadvse okusno in sočno čoko vanili torto. Torta je polna čokoladnega okusa, z neverjetno sočnim biskvitom, s svežino vanilije in priokusom rum-punča. Če je torta za otroke, rum enostavno izpustite, torta bo še vedno prvovrstna. Sladica se lahko speče kot torta, lahko pa tudi kot kolač, ki se reže na rezine.

odlica-coco-vanili-torta-14Odlična čoko vanili torta – pripomočki:

  • električni mikser
  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • lopatka za mešanje
  • ponvica
  • žlica
  • pekač za torto (premer 24 cm)
  • peki papir

Odlična čoko vanili torta – sestavine:

Sestavine so za tortni model premera 24 cm

Biskvit:

  • 200 g gladke moke
  • 200 g sladkorja
  • 50 g črnega nesladkanega kakava
  • 1 pecilni
  • 1 žlički sode bikarbone
  • ščep soli
  • 2 večji jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 ml olja
  • vanilijeva aroma
  • 200 ml vrele vode

Za močenje biskvita:

  • 100 ml poljubne tekoče (razni sokovi, mleko …)
  • 2 žlici ruma

Nadev 1:

  • 3 žlice višnjeve (ali marelične) marmelade
  • 3 žlice ruma (če je torta za otroke, rum izpustite)

Nadev 2:

  • 450 ml mleka
  • 1 vrečica Galetta pudinga, okus čokolada

Nadev 3:

  • 200 ml mleka
  • 2 vrečici Dr.Oetker vanilij kreme za torte

Ganache preliv:

  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g črne čokolade
  • 2 žlici ruma

Odlična čoko vanili torta – postopek peke:

V posodo za mešanje najprej dodamo vse suhe sestavine za biskvit: moka, sladkor, kakav, pecilni, soda bikarbona, sol in jih z mešanjem povežemo.

odlica-coco-vanili-torta-1Nato dodamo še mokre sestavine: jajci, mleko, olje in vanilijevo aromo.

odlica-coco-vanili-torta-2Temeljito premešemo.

odlica-coco-vanili-torta-3Na koncu dodamo še 200 ml vrele vode in še enkrat temeljito premešamo.

odlica-coco-vanili-torta-4Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in damo peči v predhodno ogreto pečico na 160 stopinj Celzija za 45 minut oz. odvisno od pečice (preverimo z zobotrebcem).

odlica-coco-vanili-torta-5Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga prerežemo po sredini in vsak del namočimo s poljubno tekočino. Jaz sem izbrala bezgov sok kateremu sem dodala 2 žlici ruma. Pazimo, da ne močimo preveč, ker je biskvit že sam po sebi zelo sočen.

odlica-coco-vanili-torta-6Spodnji del torte vrnemo nazaj v model za torto in ga premažemo z marmelado kateri smo primešali rumom.

odlica-coco-vanili-torta-7

Nato pripravimo prvi nadev po navodilu iz vrečke. Dodamo 50 ml manj mleka kot je priporočeno v navodilu. Čokoladno filo premažemo čez marmelado.

odlica-coco-vanili-torta-8 Pripravimo še vanilijev nadev, pri katerem dodamo tudi 50 ml manj mleka. Vanilijevo kremo premažemo čez čokoladni nadev.

odlica-coco-vanili-torta-9Na vrh položimo drugo plast biskvita.

odlica-coco-vanili-torta-10

V ponvici segrejemo sladko smetano (ne sme zavreti) in dodamo črno čokolado. Ogenj izklopimo in mešamo dokler se čokolada povsem ne stopi. Nato dodamo še rum in z mešanjem povežemo.

odlica-coco-vanili-torta-12Ganache prelijemo čez zgornji del torte.

odlica-coco-vanili-torta-13Torto pustimo na hladnem nekaj ur, da se vse lepo strdi in poveže (najbolje čez noč).

odlicna-coko-vanili-torta-15Okrasimo po želji.

odlicna-coco-vanili-torta-16

Prijetno sladkanje!

odlicna-coco-vanili-torta-17

odlicna-coco-vanili-torta-15

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor