Ocvrti bezgovi krapci
Print Friendly, PDF & Email

Omamen vonj in prelepi cvetovi bezga kar kličejo, da jih naberemo in odnesemo domov. Okusni ocvrti bezgovi krapci so zelo preprosta sladica, ki nas bo razvajala s prečudovitim vonjem in okusom ter nas s spomini popeljala v otroštvo. Čeprav spada med sladico, lahko prevzame tudi vlogo malice ali večerje.

ocvrti-bezgovi-krapci-1

Ocvrti bezgovi krapci – pripomočki:

  • električni mešalec
  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • lopatica
  • vilica
  • ponev

Ocvrti bezgovi krapci – sestavine:

Za 10 večjih cvetov

  • 2 jajci
  • 300 ml mleka
  • 200 g ostre moke
  • par kapljic vaniljeve arome
  • ščep soli
  • žlička sladkorja
  • kavna žlička pecilnega
  • 100 ml olja
  • sladkor v prahu – za posip (ni obvezno)

Ocvrti bezgovi krapci – postopek:

Rumenjake ločimo od beljakov in jih skupaj z mlekom, sladkorjem, soljo in vaniljo stepemo, nato dodamo moko. Iz beljakov naredimo kompakten sneg.

ocvrti-bezgovi-krapci-4K masi iz rumenjakov dodamo sneg in ga z lopatico nežno primešamo. Dodamo še pecilni prašek. Masa bo izredno mehka in puhasta.

ocvrti-bezgovi-krapci-5Bezgove cvetove pravilom ne spiramo z vodo, ker bi s tem sprali večina arome iz cvetov. Nabiramo jih v suhem vremenu. Temeljito jih pregledamo in očistimo morebitnih smeti. Nato vsak cvet posebej pomakamo v maso.

ocvrti-bezgovi-krapci-6V ponvi segrejemo olje in bezgove krapce počasi ocvremo na indukciji na številki 5, cca. 3 do 4 minute z vsake strani. Ko hočemo cvetove obrniti, s škarjami porežemo peclje, tako jih bomo lažje enakomerno spekli še z druge strani.

Ocvrti-bezgovi-krapci-7Ocvrte bezgove krapce odložimo na papirno servieto, da popivna odvečno maščobo. Po želji jih posipamo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Dober tek!

ocvrti-bezgovi-krapci-2

 

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor