Nutellina torta z banano
Nutella – le kdo je ne mara. Nutellina torta … mmmm – le kdo bi se ji lahko uprl. Če slučajno niste ljubitelji banan, je torta tudi brez njih še vedno božanska. Preizkusila sem več verzij in na koncu našla zmagovalno kombinacijo.
Nutellina torta z banano – pripomočki:
- 3 posode za mešanje
- lonček za kuhanje
- tehtnica
- električni mešalnik
- okrogli pekač (premer 28 cm)
Nutellina torta z banano – sestavine:
Biskvit:
200 g gladke moke
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 1 dl vode
- 1 dl kokosovega olja
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 4-5 žlic kakava
- 2 -3 dl mleka za polivko
Krema (za dve plasti):
- 2 x 250 ml sladke smetane
- 2 x 3-4 žlice Nutelle (lahko tudi več, odvisno kako čokoladno maso želimo)
- 2 x 3 lističe želatine
- 2 x 3 žlice ruma
Nutellina torta z banano – postopek:
Prižgemo pečico na 190°C (klasična pečica).
Ločimo beljake in rumenjake in beljake stepemo v trd sneg.
V drugi posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem.
Medtem stopimo kokosovo olje, nad paro ali v mikrovalovki.
V posodo z rumenjaki dodamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek in vanilin sladkor. Nato dodamo kokosovo olje in vodo in na koncu počasi vmešamo še sneg iz beljakov.
Pečemo 20 min.
Ko je biskvit pečen, preverimo z zobotrebcem ali nožem, če je suh in ga pustimo, da se ohladi. Še bolje bo, da ga spečemo en dan prej in pustimo čez noč.
Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo na pol (lahko z nožem, cvirnom ali pripomočkom za rezanje). Nato spodnjo plast damo nazaj v pekač zato, da nam krema ne pobegne.
Kremo lahko naredimo naenkrat za obe plasti ali pa vsako posebej, kakor vam bo lažje. Jaz raje naredim za vsako plast posebej.
Najprej narežemo banane.
Nato namočimo želatino v mrzlo vodo za nekaj minut, da se zmehča.
V posodi zmiksamo sladko smetano …
… in ji dodamo Nutello …
… ter fino zmešamo.
Nato segrejemo rum in vanj položimo želatino, ki smo jo prej oželi ter zmešamo.
Sedaj je čas, da sestavimo Nutellino torto z banano.
Biskvit premažemo z mlekom, da se čim bolj napoji. Mleko dodajamo po občutku, bolje da ga je več kot premalo, da bo torta dovolj sočna.
Nanj nato položimo banano, narezano na kolobarje.
Sedaj v kremo vmešamo stopljeno želatino in jo namažemo čez banane.
Na kremo postavimo drugo polovico biskvita in postopek ponovimo.
Na koncu Nutellino torto z banano okrasimo in jo damo v hladilnik za vsaj 4 ure oziroma čez noč.
Nutellina torta z banano je pripravljena.
Dober tek 🙂