Najhitrejši pregrešno dobri čokoladni mafini
Včeraj so mi zadišali čokoladni mafini. Imela sem malo časa … In naredila sem jih po tem receptu. Niti malo mi ni žal, zato ga z veseljem delim naprej. Namreč najhitrejši pregrešno dobri čokoladni mafini so res zelo hitro pripravljeni, saj zanje ne potrebujete niti električnega mešalnika – vse lahko naredite ročno v dveh posodah. Če ni to nekaj enkratnega … Res so otročje lahki, zato jih lahko naredi vsak otrok. Vsekakor jih priporočam vsem čokoholikom, saj so vključno s peko pripravljeni v manj kot 20 minutah!
Pripomočki za pripravo čokoladnih mafinov:
- dve srednje veliki (plastični) posodi
- metlica za stepanje
- pekač za mafine (z 18 luknjami)
- navadna pečica
- papirnati modeli za mafine
- kuhinjski nož
- deska za rezanje
Čokoladni mafini – sestavine:
- 250 g gladke bele moke
- 170 g rjavega ali trsnega sladkorja
- 4 jušne žlice kakava
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 1 bio pecilni prašek (lahko tudi vinski kamen)
- 80 ml olja
- 250 ml mleka
- ščepec soli
- 1 jajce
- 250 g temne čokolade (s čim večjim deležem kakava)
Postopek priprave čokoladnih mafinov:
Čokolado najprej nasekljamo na koščke. Ni treba, da so preveč drobni.
V posodo damo moko, kakav, sladkor, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek.
Z metlico premešamo.
V drugo posodo damo jajce, olje in mleko ter vse skupaj premešamo z metlico za stepanje.
Nato suhe sestavine iz prve posode postopoma dodajamo v drugo posodo med mokre sestavine in ves čas mešamo z metlico za stepanje.
V to dodamo dve tretjini nasekljane čokolade.
Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modeli za mafine. Vanje vlijemo končno zmes za čokoladne mafine, a le do 2/3, ne več!
Po vrhu potresemo še preostanek čokolade. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Mafine damo v ogreto pečico in jih pečemo 20 minut. Medtem jih lahko opazujemo in občudujemo, saj bodo iz minute v minuto višji. 🙂
Mmm, v kuhinji prijetno diši in želodčki bodo težko počakali, da se najhitrejši pregrešno dobri čokoladni mafini vsaj malo ohladijo, zato pazite, na jezik. 🙂 Tako okusni so, da so vredni vsakega greha. Prijetno sladkanje!