Munchmallow pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Saj poznate tiste majhne beljakove penice oblite s čokolado, Munchmallow? Sedaj jih lahko pripravite tudi sami doma. Priprava je hitra in enostavna in vam bo vzela ravno toliko časa, kot če bi šli v trgovino in jih kupili. Pa še veliko bolj okusni so.

Munchmallow pecivo – pripomočki:

  • električni mešalec ali kuhinjski robot
  • dve večji posodi in ena manjša
  • pekač (mi smo uporabili velikost 28,5  x 23 x 4 cm; če boste uporabili večjega, bo prišel nižji)

Munchmallow pecivo – sestavine

Za biskvit:

  • 1 jogurtov lonček gladke moke (velikost lončka 150 g)
  • 1 jogurtov lonček mleka
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici instant kakava

Za nadev in čokoladni preliv:

  • 4 beljaki
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • 20 dag temne ali jedilne čokolade
  • 20 dag masla

Munchmallow pecivo – priprava:

V kuhinjskem robotu ali z mešalcem penasto zmešamo 4 rumenjake z lončkom sladkorja. Postopoma dodajamo olje, moko s pecilnim praškom in mleko. Ko je vse dobro zmešano dodamo še 2 žlici kakava.

Pekač še malo namastimo z maslom in vlijemo maso v pekač. Pečemo cca. 30 minut na 180 stopinj Celzija (ventilacijska pečica) oziroma pečenost biskvita poskusimo z zobotrebcem. Ko je biskvit pečen, mora biti zobotrebec, po tem, ko ga potegnemo iz biskvita, suh.

Že med peko biskvita stepemo 4 beljake in 6 žlic sladkorja v prahu. Stepene namažemo po biskvitu in ga damo še za približno 5 minutk nazaj v pečico, da se beljaki strdijo.

Nato pripravimo še preliv. V manjšo posodo damo maslo in nalomimo čokolado. Ob stalnem mešanju stopimo čokolado in jo prelijemo po biskvitu in beljakih.

Sedaj moramo samo še počakati, da se sladica dobro ohladi.  Če ne bo dovolj ohlajena, nam lahko čokolada steče iz beljaka. Ohlajeno razrežemo na koščke in ponudimo.

Pa veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.3]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor