Mangova tortica (brez peke)
Print Friendly, PDF & Email

Mangova tortica je osvežilna sladica in lepa pozornost za najbližje. Sestavljajo jo 3 plasti: piškotna podlaga, t. i. ”cheesecake jedro” s koščki manga in osvežilna smetanovo-mangova zgornja plast. Za pripravo ne potrebujemo pečice.

mangova-tortica-3

Mangova tortica – pripomočki:

  • 3 posode
  • blender ali palični mešalnik
  • model za torto
  • peki papir
  • nož
  • ožemalnik citrusov
  • žlica
  • valjar
  • lonček
  • tortni model velikosti približno 20 x 15 cm

Mangova tortica – sestavine:

Za piškotno podlago:

Za prvo plast:

  • 150 g kremnega sira (npr. Philadelphija)
  • 120 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • sok polovice limone
  • limonina lupinica
  • pol manga
  • 5 g želatine v prahu

Za drugo plast:

  • pol manga
  • 130 ml sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta
  • 3 g želatine v prahu

Mangova tortica – postopek:

Najprej naredimo piškotno podlago. Piškote zdrobimo z valjarjem ali v mikserju, dodamo, mandlje in sladkor ter dobro premešamo. Maslo stopimo ter ga vmešamo v piškotno mešanico. Dodamo še vanilijev ekstrakt (če ga nimamo, ga lahko nadomestimo z vanilijevim sladkorjem) in vse skupaj dobro premešamo. Mešanico pretresemo v tortni model in jo razporedimo po celem pekaču (tudi po robovih). Vse skupaj damo v hladilnik.

mangova-tortica-4

Lotimo se prve plasti. Mango olupimo in polovico narežemo na majhne kocke, drugo pa lahko na malo večje koščke, ki bodo primerni za v blender (to drugo polovico prihranimo za kasneje).

mangova-tortica-5

V eni posodi zmešamo kremni sir, limonin sok in limonino lupinico ter sladkor. V drugi posodi stepemo sladko smetano. Želatino namočimo v vodi (beri navodila na embalaži) in jo raztopimo nad vodno paro.

mangova-tortica-9 (2)

mangova-tortica-9 (1)

Stepeno sladko smetano predenemo v posodo s kremnim sirom, dodamo želatino in na kratko premešamo. V maso vmešamo še mangove kocke in maso nadevamo v tortni model. Vse skupaj damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

mangova-tortica-6

Nato pripravimo še vrhnjo plast. Drugo polovico manga s sladkorjem in vanilijevim ekstraktom zmeljemo v blenderju. Sladko smetano stepemo. Želatino raztopimo po enakem postopku kot prej. Vse skupaj zmešamo in razporedimo po vrhu tortice.

mangova-tortica-7

mangova-tortica-8

Mangovo tortico damo še vsaj za 1 uro v hladilnik. Dekoriramo po želji (na sliki so čokoladne mrvice in zdrobljeni mandlji).

mangova-tortica-2

mangova-tortica-1

Presenetite najbližje in jim pripravite tole okusno mangovo tortico!

Prijetno razvajanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor