Malinova torta z jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Malinova torta z jagodami je odlična kremna sladica nežnega in osvežilnega okusa brez pretirane sladkobe. Po tem receptu, bomo pripravili zelo dobro in osvežilno malinovo torto z jagodami, ki bo zadostovala za 8 oseb oziroma kosov. Priprava te malinove torte z jagodami je zelo preprosta, brez peke in jo z lahkoto naredijo tudi tisti, ki nimajo veliko izkušenj v kuhinji.

Pripomočki za malinovo torto z jagodami:

  • okrogli model za torto premera 24 cm
  • mikser

Sestavine za malinovo torto z jagodami:

  • 9 dl mleka
  • 6 do 9 žlic sladkorja
  • 3 vrečke malinovega pudinga (prašek)
  • 270 g – 350 g pločevinka jagodnega kompota
  • 150 g maslenih keksov
  • 1/2 l sladke smetane
  • 180 g jagodne marmelade

In še (po želji, ni obvezno):

  • 3 velike žlice pisanih čokoladnih mrvic za posip ali 1 vrečka rdečega preliva za torte

Priprava malinove torte z jagodami

V večji posodi (priporočam takšno z volumnom 3 l) najprej skuhamo tri malinove pudinge. Vse tri pudinge skuhamo v zgolj 9 dl mleka tako, da dobimo zelo gosto pudingovo kremo. Pri kuhanju pudinga, upoštevamo navodila, ki so napisana na vrečki proizvajalca, le količino mleka zmanjšamo na 3 dl mleka na zavojček. Sladkor uporabimo po želji in tako lahko dodamo samo 2 žlici sladkorja po vrečki, za manj sladko in bolj osvežilno različico.

Med kuhanjem puding nenehno mešamo in pazimo, da se ne prime, saj je vse skupaj zelo gosto. Ko je puding kuhan, ga odstranimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi, potem pa ga postavimo v hladilnik.

Sedaj vzamemo model za torto in na dno modela položimo maslene kekse. Kekse zložimo tako, da z njimi pokrijemo celotno dno v modela.

Vzamemo jagodni kompot in iz tekočine poberemo samo jagode, ki jih enakomerno razporedimo  na postavljene kekse v modelu.

Tako  pripravljeno dno pekača z jagodami in keksi postavimo v hladilnik.

Sedaj vzamemo 180 g jagodne marmelade in jo stresemo v kozico. Marmeladi dodamo še 4 žlice soka iz jagodnega kompota. Kozico z marmelado in kompotom postavimo na štedilnik in jo nekoliko segrejemo, da dobimo kremno in ne preveč tekočo marmelado.

Tako segreto in še toplo marmelado, polijemo po podlagi narejeni iz keksov in jagod na modelu. Model ponovno postavimo v hladilnik.

Ko so vse sestavine dobro ohlajene vzamemo električni mikser in v posodi stepemo sladko smetano v zelo trdo kremo.

Vzamemo ohlajen malinov puding in ga z mikserjem pri največji hitrosti  stepemo, tako se bomo izognili morebitnih grudic, ki jih pusti pudingova skorja med ohlajanjem.

Zmiksanemu pudingu dodamo stepeno smetano, ki jo najprej narahlo, s pomočjo žlice ali kuhalnice vmešamo v puding.

Združene sestavine na kratko premešamo še z mikserjem na najnižji hitrosti tako, da dobimo lepo gladko kremo.

Iz hladilnika vzamemo model za torto, v katerem imamo pripravljeno piškotno dno z jagodami in čez prelijemo kremo iz malinovega pudinga in sladke smetane.

Kremo zgladimo po površini in jo postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Še bolje bo, da torto pustimo v hladilniku čez noč.

Pred postrežbo malinovo torto z jagodami lahko po želji dodatno okrasimo z pisanimi čokoladnimi mrvicami ( približno 3 ravne žlice)  ali rdečim žele fiksom za želatinast pokrov (zadostuje 1 vrečka žele fixa) ali pa jo okrasimo kako drugače.

Malinova torta z jagodami je pripravljena. Poskusite jo in uživajte v nežnem sladko kislem, predvsem pa osvežilnem okusu brez pretirane sladkobe.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor