Ledeni trikotniki
Ledeni trikotniki so hitro pripravljena poletna osvežitev. Potrebujete le 3 sestavine in 10 minut časa. Sami se lahko poigrate z okusi in tako recimo namesto gozdnih sadežev uporabite jagode, mango, arašidovo maslo ali kaj drugega.
Pripomočki za ledene trikotnike:
- okrogel tortni pekač premera 26 cm
- peki papir
- skleda za mešanje
- žlica
- manjši lonec
- cedilo
- žlička
- alu folija
- skrinja
Sestavine za 12 velikih ledenih trikotnikov:
- 500 g grškega jogurta
- 180 g Nutelle
- 70 g gozdnih sadežev (zmrznjenih ali svežih)
Postopek priprave ledenih trikotnikov:
V skledo za mešanje damo grški jogurt in Nutello ter z žlico dobro premešamo.
Dno tortnega pekača prekrijemo s peki papirjem. Jogurtovo zmes vlijemo v pekač in jo s tresenjem poravnamo.
Gozdne sadeže damo v manjši lonec. Počasi jih segrevamo dokler ne začnejo razpadati. Ko so mehki jih s pomočjo žlice potlačimo, da izpustijo sok.
Zmehčane gozdne sadeže precedimo. S tem se znebimo olupkov in koščic ter dobimo lep gladek sok.
Z žlico razporedimo sok gozdnih sadežev po jogurtovi zmesi v kupčke. Z žličko vlečemo črte po vrhu zmesi tako, da dobimo pisan vzorec. Žličke ne potisnemo do dna pekača, saj se bi nam v tem primeru lahko peki papir strgal.
Pekač pokrijemo z alu folijo in ga čez noč potisnemo v skrinjo.
Naslednji dan oziroma, ko se je zmes strdila, jo vzamemo iz pekača in narežemo na trikotnike.
Tako so naši ledeni trikotniki pripravljeni. Privoščimo si jih lahko takoj ali pa jih shranimo v skrinjo enega na drugega tako, da je med vsakim trikotnikom košček peki papirja..Vse skupaj zavijemo v alu folijo ali pa damo v posodico.
Trikotnike primemo kar v roko in ob grizljanju uživamo.
Prijetno sladkanje. 🙂