Schwarzwald muffini
Print Friendly, PDF & Email

Schwarzwald muffini niso dolgočasni muffini, pravzaprav so pravi zapeljivci. Najprej očarajo na pogled in s tisto rdečo, svetlečo češnjo na vrhu kar kličejo “vzemi me”. Ob prvem grižljaju pa poskrbijo še za sladko presenečenje in postrežejo z omamno dobro polnjeno sredico.

Schwarzwald muffini

Schwarzwald muffini – pripomočki:

  • papirnati modelčki za muffine

Schwarzwald muffini – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 7 velikih muffinov ali 12 majhnih (klasičnih)

Testo:

  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 70 ml sončničnega olja
  • 100 ml mleka
  • 100 g grškega jogurta
  • 240 g gladke moke
  • 40 g grenkega črnega kakava
  • 8 g pecilnega praška
  • 10 g vaniljev sladkor
  • ščep cimeta
  • ščep soli

Višnjevo polnilo:

  • 200 g vloženih višenj
  • 150 ml višnjevega soka
  • 30 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 15 g jedilnega škroba

In še:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 2 zvrhani žlici maskarpne sira
  • sladkor po želji
  • čokoladni ostružki
  • sveže ali kandirane češnje za okras

Schwarzwald muffini – postopek:

Najprej stepemo jajca s sladkorjem, da dobimo jajčno kremno zmes. Nato dodamo vse mokre sestavine in vaniljev sladkor. Premešamo in združimo.

Schwarzwald muffini

Zmesi iz mokrih sestavin dodamo presejano moko, v katero smo presejali tudi črni, grenki kakav, dodamo še pecilni prašek, ščep cimeta in ščep soli. Vse sestavine premešamo in združimo.

Schwarzwald muffini

Z zmesjo testa s pomočjo žlice napolnimo papirante modelčke za muffine. Jaz sem izbrala večje modelčke, katere sem napolnimo s tremi žlicami mase. Modelčke napolnimo do tričetrt, nikakor do vrha. Če boste uporabili manjše modelčke, jih prav tako ne napolnite do vrha.

Muffine damo pečti v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, sredinsko rešeto, klasične peke, 30 minut. Z zobotrebcem preverimo ali je testo pečeno, po potrebi podaljšamo čas pečenja, odvisno od pečice.

Schwarzwald muffini

Med tem, ko se muffini pečejo, se lotimo kuhanja višnjevega polnila. Odcenje višnje predenemo v kozico, dodamo višnjev sok, od katerega smo odvzeli 4 žlice soka in ga premešali s sladkorjem in jedilnim škrobom, podobno kot bi kuhali puding.

schwarzwald-muffini-

Višnje med vretjem s pomočjo pasirke nekoliko pretlačimo na manjše kose, da se bodo muffini lepše polnili. Kozico odstavimo iz ognja in primešamo višnjev sok s škrobom. Premešamo in vrnemo na ogenj. Na rahlem ognju se naj kuha cca. 2 minut. Višnjevo polnilo odstavimo iz ognja in pustimo, da se do mlačnega ohladi.

schwarzwald-muffini

Pečene muffine takoj odstranimo iz pečice in jih preložimo na rešeto za ohlajanje. Še rahlo mlačne muffine izdolbemo s pomočjo za to namenjenim slaščičarskim pripomočkom. Če tega nimamo, si pomagamo z nožem in žličko. Sama sem luknjice s pomočjo žličke še malo poglobila, kajti želela sem, da imajo muffini res veliko višnjevega polnila.

Schwarzwald muffiniSchwarzwald muffini

Muffine napolnimo z višnjevim polnilom. Če nam slučajno kaj polnila ostane, ga ne zavržemo, temveč ga v skodelici postrežemo zraven muffinov.

Priporočilo:

Če muffini ne bodo za otroke, lahko v vsako izdolbeno luknjico nalijemo žličko cherry likerja, s katerim se bo biskvit navlažil in še dodatno dvignil okus schwarzwald muffinov.

Schwarzwald muffini

Stepemo sladko smetano, sladkamo po želji in da bo smetana bolj stabilna, ji med stepanjem dodamo 2 zvrhani žlici maskarpone sira. S pomočjo brizgalne vrečke in zvezdastega nastavka, na vrh muffinov nabrizgamo stepeno sladko smetano. Spodnji del smetane potrosimo z ostružki čokolade in na vrh položimo češnjo (v sezoni izberemo svežo, drugače lahko kandirano).

Schwarzwald muffini

 

Prijetno sladkanje s slastnimi schwarzwald muffini!

Schwarzwald muffini

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor