Lahka zdrobova sladica z jogurtom in sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Se lahko sladkamo tudi brez strahu, da bi v telo vnesli preveč sladkorja? Seveda! In hkrati se lahko še osvežimo. Lahka zdrobova sladica z jogurtom in sadjem je slastna brez sladkorja ali sladil, je preprosta za pripravo in pravšnja za vroče poletne dni. Poleg vsega pa potrebujete le štiri sestavine, ki jih imate najbrž vedno doma.

 

Lahka zdrobova sladica z jogurtom in sadjem – pripomočki:

  • kozica
  • metlica
  • žlica
  • tehtnica
  • nož
  • tlačilka za krompir
  • skleda
  • posoda za serviranje ali več manjših posodic

Lahka zdrobova sladica z jogurtom in sadjem – sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 5 žlic pšeničnega zdroba
  • 180 g navadnega (čvrstega) jogurta
  • 400 g jagod (ali drugega sadja)

Lahka zdrobova sladica z jogurtom in sadjem – postopek:

Mleko nalijemo v kozico in segrevamo do vrenja. Nato vanj stresemo pšenični zdrob in med nenehnim mešanjem kuhamo, dokler ne nabrekne. Če ste res velik sladkosned, lahko dodate k zdrobu tudi žlico sladkorja.

Kozico odstavimo s štedilnika in pustimo, da se zdrob ohladi. Med ohlajanjem večkrat premešamo, da se na površini ne naredi skorja.

Jagode očistimo in narežemo na polovice. S tlačilko za krompir jih zmečkamo do želene gladkosti. Sladica bo še boljša, če bodo vmes ostali tudi nekoliko večji koščki sadja. Namesto jagod lahko uporabimo tudi drugo sadje.

V ohlajen zdrob vmešamo jogurt.

Dodamo še zmečkane jagode in dobro premešamo.


Sladico preložimo v servirno skledo ali več manjših kozarčkov in postavimo v hladilnik. Počakamo, da se dobro ohladi in ponudimo. Sladica bo zelo dobra tudi naslednji dan.

Brbončice vam bodo hvaležne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor