Kroglice iz Oreo piškotov
Print Friendly, PDF & Email

Popularni Oreo piškoti so zelo uporabni tudi za pripravo različnih sladic, od tort do mafinov in kolačkov. Mi bomo danes pripravili  kroglice iz Oreo piškotov. Potrebujete le še mascarpone in ta božanska sladica bo pripravljena. Če želimo, jih lahko tudi okrasimo z belo in mlečno čokolado in presenetimo svoje goste ali domače.

Kroglice iz Oreo piskotov

Kroglice iz Oreo piškotov – pripomočki:

  • električni mešalec
  • manjša posoda za maso
  • deska za odlaganje
  • dve posodi za topljenje čokolade

Kroglice iz Oreo piškotov – sestavine:

(za približno 25 kroglic)

  • 1 paket Oreo piškotov (24 piškotov)
  • 2 do 3 žlice mascarpone sira (lahko uporabimo tudi kremni namaz brez dodatkov)

Za dekoracijo:

  • nekaj zmletih Oreo piškotov
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
Nasvet
Ni nujno, da so piškoti originalni Oreo, lahko kupimo tudi kakšne, podobne, z drugačnim imenom, ki jih najdemo v trgovini.

Kroglice iz Oreo piškotov – priprava:

V električni mešalnik damo piškote in jih zmeljemo v drobtine.

Kroglice iz Oreo piskotov 1

Zmlete piškote damo v posodo in dodamo 2 do 3 žlice mascarpone sira. Masa mora biti tako trda, da se dajo iz nje oblikovati kroglice.

Kroglice iz Oreo piskotov 1

Nato z rokami oblikujemo manjše kroglice in jih odlagamo na desko. Nato jih damo v skrinjo za toliko časa, da se kroglice popolnoma strdijo.

Kroglice iz Oreo piskotov 1

Tako, Oreo kroglice so v glavnem že pripravljene. Če pa želimo imeti Oreo kroglice še lepše in okusnejše, jih pomočimo v čokolado. Čokolado (belo posebej in mlečno posebej) stopimo v vodni kopeli. V večjo posodo nalijemo malo vode, na to posodo pa postavimo še manjšo, v kateri bomo raztopili čokolado. Ko je čokolada tekoča, vanj pomočimo kroglico in jo odložimo nazaj na desko, da se strdi. S čokolado se lahko tudi malce poigramo in na belo pokapamo malo mlečne in obratne. Po vrhu lahko tudi posujemo malce drobtin piškotov, ki smo jih prihranili.

Kroglice iz Oreo piskotov 1

Oreo kroglice hranimo v hladilniku, da ostane čokolada trdna in hrustljava.

Pa veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 3.8]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor