Pomarančno limonina čarovnija
Print Friendly, PDF & Email

Pomarančno limonina čarovnija je sladica sladko kislega in kremnega, ne preveč sladkega okusa, ki se preprosto stopi v ustih. Pripravimo jo otročje lahko, brez kuhanja ali pečenja, v le petnajstih minutah in že po petih urah hlajenja, jo lahko postrežemo in uživamo v čarobnem in nežnem okusu.

Sladica pripravljena po tem receptu, bo zagotovo navdušila vse ljubitelje ne preveč sladkanih sladic, bo pa zadostovala za približno 8 do 10 oseb. Pripravite jo enkrat in pripravljali jo boste še velikokrat, v to sem prepričana.

Pripomočki za pomarančno limonino čarovnijo

  • kvadratni pekač velikosti 24 x 40 cm
  • električni mešalnik z metlicami

Sestavine za pomarančno limonino čarovnijo

  • 500 g mascarpone sira
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 500 g ne pasirane skute z 35% mm
  • sok 1 limone
  • sok 2 pomaranč
  • 100 g kremnega sira (ABC, Philadelphia in podobno)
  • 200 g navadnih maslenih keksov
  • 8 lističev želatine
  • 2 dl mlačnega mleka

Priprava pomarančno limonine čarovnije

V večjo skledo stresemo mascarpone sir, kremni sir, sladkor in skuto ter jih z električnim mešalnikom z metlicami združimo v gladko maso.

V manjšo posodico iztisnemo sok 1 limone in 2 pomaranč. Dodamo 8 lističev želatine, ki smo jih pred tem razmehčali v mrzli vodi (pri delu z želatino sledite tudi navodilom proizvajalca). Sedaj na štedilniku postopoma segrevamo limonin in pomarančni sok skupaj z želatino vse dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
Sama želatino raztopim tako, da jo približno pet minut namakam v mrzli vodi, nato jo odcedim in dodam sveže iztisnjenemu soku citrusov in postavim v mikrovalovno pečico za 2 minuti na 180 °C, nato premešam.

Raztopljeno želatino v limoninem in pomarančnem soku postopoma vlivamo k ostalim sestavinam, ki smo jih že zmešali (skuta, mascarpone in sladkor) in med vlivanjem nenehno  mešamo z električnim mešalnikom. To je zelo pomembno.

Ko so sestavine dobro združene, pustimo kremno maso na delovni površini in se lotimo namakanja in zlaganja keksov.

To naredimo tako, da vzamemo manjšo posodico in vanjo vlijemo 2 dl mlačnega mleka vsak keks posebej namočimo v mleko in ga položimo na izbrani pekač. Namočene kekse zlagamo na dno pekača tako, da ga popolnoma pokrijemo.

Sedaj vzamemo približno polovico pripravljene kreme in jo stresemo na položene kekse ter enakomerno s pomočjo žlice premažemo po celotni površini položenih keksov.

Po enakem postopku zlagamo tudi drugo vrsto keksev. Ponovno namočimo kekse v mlačno mleko in jih po vrsti drug ob drugem zlagamo na kremo.

Na tako zloženo drugo vrsto keksov s pomočjo žlice ali lopatke enakomerno porazdelimo še preostalo kremo.

Pomarančno limonina čarovnija je pripravljena, da jo damo v hladilnik za najmanj 4-5 ur. Po poteku tega časa jo razrežemo na kocke želene velikosti in po želji okrasimo tako, da jo potrosimo z mletimi keksi, lešniki, čokolado v prahu ali s čokoladnimi drobtinami. Sedaj jo lahko postrežemo in uživamo v nežnem okusu citrusov.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor