Kremne rezine s čokolado in višnjami
Print Friendly, PDF & Email

Kremene rezine s čokolado in višnjami so sladica polnega okusa čokolade, ki ga rahlo kiselkaste višnje lepo dvignejo in zaokrožijo. Rezine so kremne in sočne. In še nekaj, ni jih potrebno peči. Plasti samo polagate in mažete in že pred vami stoji popolna sladica.

Kremne rezine s čokolado in višnjami – pripomočki:

  • tehtnica
  • pekač mere 35 cm x 20 cm
  • kozica
  • lonček
  • tlačilka za krompir
  • električni mešalec

Kremne rezine s čokolado in višnjami – sestavine:

Pekač mere 35 cm x 20 cm

Piškotne plasti

  • cca 400 do 450 g maslenih piškotov

Čokoladni nadev:

  • 800 ml mleka
  • 8 žlic sladkorja (ali po želji)
  • 2 vrečici čokoladnega pudinga v prahu (2 x 45 g)
  • 250 g hladnega masla

Višnjev nadev:

  • 450 g zmrznjenih višenj
  • 4 žlice sladkorja (ali po želji)
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 vrečica 45 g malinovega pudinga v prahu
  • 100 ml vode

Preliv:

  • 350 ml sladke smetane
  • 250 g temne čokolade

Kremne rezine s čokolado in višnjami – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem in dno prekrijemo s piškoti. Zlagamo jih enega zraven drugega, da zapolnimo ves prazen prostor dna pekača. Načeloma pri tem pecivu, ki se ne peče, ni potrebno pekač obložiti s peki papirjem. Vendar jaz to rada storim, ker kasneje preden postrežem, sladico s pomočjo peki papirja prenesem na večji pladenj, na katerem ga je lepše in lažje rezati.

V mleku skuhamo puding po navodilu iz vrečke, s to razliko, da dodamo manj mleka. V še vroč, kuhan puding vmešamo hladno maslo. Mešamo z električnim mešalcem, tako dolgo, da se sestavine povežejo v gladko kremo.

Čokoladno kremo premažemo čez prvo plast piškotov. Piškote dodatno nič ne vlažimo, ker se bodo s pomočjo kreme sami zmehčali. Čez kremo položimo drugo plast piškotov.

Lotimo se višnjevega nadeva. Zamrznjenim višnjam dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter jih na ognju pokuhamo. Ko se dovolj zmehčajo, jih s pomočjo tlačilke za krompir nekoliko spasiramo.


V lonček nalijemo 100 ml vode in primešamo žlico sladkorja in malinov prašek za puding. Premešamo, da ni več grudic in ga vkuhamo v višnje. Kratko pokuhamo in  zraven ves čas mešamo. Če bi višnje oddale premalo tekočine, dodamo malo več vode. Vendar običajno so višnje zelo sočne in dajo veliko soka.

Še vroč višnjev nadev prelijemo čez drugo piškotno plast. Višnjev nadev s pomočjo žlice enakomerno poravnamo.

Čez višnjev nadev naložimo še tretjo plast piškotov. Z rokami na rahlo pritisnemo piškote ob višnjev nadev in poskusimo narediti vrhnjo plast čimbolj ravno.

V kozici segrejmo sladko smetano in pazimo, da ne zavre. V segreto smetano damo kose čokolade in jo ob nenehnemu mešanju stopimo. Čokoladni preliv prelijemo čez tretjo plast piškotov. Čokoladnega preliva ne poravnavamo z žlico, temveč ga z nagibanjem pekača razporedimo po celotni površni piškotov.

Pekač za nekaj ur damo na hladno.

Z nožem režemo na rezine in ponudimo na krožniku.

 

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor