Kokosovo pecivo s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Kokosovo pecivo s čokolado je kremasto pecivo, katerega se “veliko nareže” in ga je resnično enostavno narediti. Priprave se lahko lotijo tudi začetniki v kulinariki, pa jim bo pecivo zagotovo uspelo. Še posebej so nad kokosovim pecivom s čokolado navdušeni sladkosnedi, ki so ljubitelji čokoladno – kokosove kombinacije. To pecivo je sočno, okusno, … skratka, odlično!

Kokosovo pecivo s čokolado – pripomočki

  • pekač velikosti 25 x 37 cm

Kokosovo pecivo s čokolado – sestavine

Za biskvit:

  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja (13 g)
  • 1,3 dl olja (rastlinskega, sončničnega, …)
  • 2,6 dl mleka
  • 300 g bele mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška (13 g)
  • 2 veliki žlici kakava

Za kremo:

  • 1 l mleka
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja (13 g)
  • nastrgana lupinica polovice limone
  • 110 g pšeničnega zdroba
  • 200 g kokosove moke
  • 200 ml sladke smetane za stepanje

Za preliv:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 250 g temne čokolade za kuhanje

Kokosovo pecivo s čokolado – postopek

Penasto zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo olje in mleko in še moko, v katero smo vmešali pecilni prašek ter kakav.

Maso za biskvit vlijemo v pekač obložen s papirjem za peko in ga položimo v vnaprej ogreto (klasično) pečico na 180 °C. Na tej temperaturi biskvit pečemo 15 minut, da se po površini naredi skorja.

Med tem časom, ko se biskvit peče, pripravimo kokosovo kremo. V posodo vlijemo mleko in dodamo sladkor ter vanilijev sladkor. Vse segrevamo  do vretja, med segrevanjem občasno premešamo. Ko mleko zavre, vanj vmešamo zdrob in mešamo toliko časa, da se zdrob skuha (glej navodila proizvajalca).

Ko je zdrob kuhan, posodo odstavimo in vmešamo kokosov moko in na koncu vmešamo še sladko smetano.

Kremo enakomerno porazdelimo po biskvitu in pekač postavimo nazaj v (klasično) pečico, v kateri naj se pri isti temperaturi (180 °C) peče še cca 15 minut oz. tako dolgo, da se površina kokosove kreme posuši oz. postane skorjasta in rahlo obarvana.

Manjka nam samo še preliv. V posodo vlijemo smetano in vanjo na koščke nalomimo čokolado. Posodo segrevamo na zmernem ognju in mešamo tako dolgo, da dobimo čokoladno zmes enakomerne strukutre.

Čokoladni preliv enakomerno prelijemo preko kokosove kreme in pecivo položimo na hladno mesto, da se dobro ohladi.

Dobro ohlajeno pecivo po želji posujemo še s čokoladnimi ostružki in narežemo na poljubno velike kose.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor