Kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado (Bounty)
Kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado (kot Bounty); čokolada, ki hrusta in kokosov sladoled, to je ena najboljših poletnih osvežitev, ki pa si jo ponavadi privoščimo le ko smo zunaj. Zakaj pa ne? Zakaj pa si ga ne bi tudi doma privoščili in ga kar sami naredili?
Recept za sladoled, podobnega Bounty čokoladicam, je eden mojih najljubših, saj je okusen, sladoledi pa so lični in zelo podobni originalnemu okusu. To je Zelo preprost recept, edina težava je, ker sladoledu ne dodamo sredstev za zgoščevanje je potrebno po vsakem koraku sladolede postaviti za kratek čas v zamrzovalnik.
Pripomočki za kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado
- večja in manjša skleda
- 3 lonci in kuhalnica
- ročni električni mešalnik
- kvadratni pekač 20cm x 20cm
- mrežo in peki papir
Sestavine za kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado
Postopek za kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado
Kokosovih sladolednih rezin oblitih s čokolado, Bounty sladoleda narejenega doma, se lotimo tako, da na štedilnik postavimo lonec v katerega smo dali mleko, sladkor in kokosovo moko, dobro premešamo ter pustimo, da zavre.
Nato ugasnemo, odstavimo s štedilnika in pustimo, da se popolnoma ohladi. Kar bolj hitro dosežemo, če takoj preložimo v večjo skledo, saj lonec še precej časa ohranja toploto.
V manjši skledi stepemo smetano, ki naj bo kar lepo hladna, saj se bo tako lepše in hitreje stepla. Stepeno smetano nežno primešamo popolnoma ohlajeni kokosovi masi.
Sedaj vzamemo v roke kvadratni pekač ali pa dva pravokotna pekača za kruh, in ga opremimo s peki papirjem. v pekač preložimo kokosov sladoled, lepo poravnamo in postavimo v zamrzovalnik za tri ure.
Po preteku treh ur gremo nazaj k štedilniku in na “bagnomarii” oziroma na vodni sopari stalimo čokolado. Kar se tiče čokolade lahko uporabimo tisto, ki nam bolj odgovarja, lahko je to temna čokolada ali pa mlečna čokolada, uporabimo lahko tudi belo čokolado in hitro poskusimo nov okus ”Bounty-ja”. Če si želimo , da bo okus kokosovih sladolednih rezin s čokolado čim bolj podoben okusu originalnega Bounty-ja, je odločitev hitra, mlečna čokolada. Se pa brez dvoma lažje dela z temno čokolado.
Iz zamrzovalnika vzamemo pekač s kokosovim sladoledom, sladoled vzamemo ven z pekača ga prerežemo na pol ter na rezine široke cca. 3 centimetre.
Rezine kokosovega sladoleda položimo na mrežico in premažemo eno stranico vsake rezine z mlačno staljeno čokolado in jih postavimo nazaj v zamrzovalnik. Minutka in čokolada se je že strdila, vzamemo rezine nazaj iz zamrzovalnika in postopek ponovimo na drugi strani in tako naprej dokler ne bo kokosov sladoled prekrit in vseh strani.
Kokosove sladoledne rezine oblite s čokolado- kot Bounty sladoled narejen doma je končan lahko ga okrasimo še z nitko čokolade, ki naj bo drugega tipa od predhodno uporabljene čokolade, za lepši efekt.
Njammmmmmmmmiiiiiiiii …