Kokosove kocke
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma obožujemo sladice, ki vsebujejo mleti kokos. Ena od okusnih sladic s kokosom so tudi te kokosove kocke. Sama priprava kokosovih kock je povsem enostavna, saj za izdelavo sladice potrebujemo sestavine, ki jih ima največkrat doma vsaka gospodinja. So odlična izbira za sladkanje ob napovedanih obiskih ali pa takrat, ko nam pade sladkor. 🙂

Kokosove kocke

Kokosove kocke – pripomočki:

  • pekač velikosti 36 x 25 cm
  • ročni mešalnik

Kokosove kocke – sestavine:

Za biskvit:

  • 6 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • 50 g kokosa (kokosova moka)
  • 100 g ostre moke

Za preliv:

  • 150 ml vročega mleka
  • po želji lahko dodamo še malo ruma

Za kremo:

  • 6 rumenjakov
  • 150 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga (praška)
  • 200 ml mleka
  • 300 g kisle smetane

Za posip:

  • 30 g mletega kokosa

Kokosove kocke – postopek:

Jajca ločimo. Beljake stepemo s sladkorjem, dodamo kokos – kokosovo moko in na koncu še ostro moko. Vse sestavine dobro stepemo.

Kokosove kocke

Kokosove kocke

Pekač obložimo s peki papirjem ter vanj vlijemo pripravljeno maso. Biskvit pečemo v navadni pečici na 170 stopinjah Celzija 15-18 minut, pečica pa naj bo predhodno ogreta. Pečenost biskvita preverimo z zobotrebcem. Če se nanj še prijema testo, podaljšamo peko, v nasprotnem primeru pa je biskvit pečen.

Kokosove kocke

Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in navlažimo z vročim mlekom, kateremu po želji dodamo še malo ruma.

Kokosove kocke

Lotimo se priprave kreme, ki jo bomo dodali na biskvit. Za kremo najprej zmiksamo rumenjake skupaj s sladkorjem.

Kokosove kocke

12 žlic mleka zlijemo v drugo posodo in mu dodamo prašek za vaniljev puding in vaniljev sladkor. Z ročno metlico dobro premešamo. Pozorni smo, da ne nastanejo grudice.

Kokosove kocke

Preostalo mleko damo kuhat. Ko mleko zavre, zmanjšamo jakost plina ter v mleko vlijemo puding ter rumenjake s sladkorjem. Med kuhanjem ves čas mešamo, da se nam vse skupaj ne prismodi. Kuhano kremo nato odstavimo s štedilnika.

Kokosove kocke

Počakamo, da se krema ohladi. V ohlajeno kremo nato dodamo kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo.

Kokosove kocke

Kremo nato enakomerno namažemo na ohlajen biskvit.

Kokosove kocke

Na kremo nazadnje posipamo še mleti kokos (kokosovo moko).

Kokosove kocke

Pecivo postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, nato ga poljubno narežemo.

Prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor