Kokosove čokoladice – LCHF in veganske
Print Friendly, PDF & Email

Za izdelavo finih kokosovih čokoladic, ki so hkrati LCHF in veganske, potrebujemo samo 5 sestavin. Tudi sama priprava je zelo enostavna in hitra. Okus pa božanski. Saj poznate Bounty iz trgovine, kajne? No, take fine čokoladice so to, le da so doma pripravljene boljše in vsekakor vemo, kaj je v njih. So super ideja, ko moraš narediti nekaj sladkega za skupino ljudi, v kateri so vegan, oseba, ki se prehranjuje po LCHF režimu ter ene par ne tako zahtevnih jedcev, ki pravijo, da je važno samo, da je dobro.

kokosove-cokoladice-lchf-veganske

Kokosove čokoladice – LCHF in veganske – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • jedilna žlica
  • kozica
  • skleda (ne plastična)
  • manjši pekač ali večji krožnik
  • peki papir
  • lopatka za torte
  • vilica

Kokosove čokoladice – LCHF in veganske – sestavine:

(za cca. 8 kosov)

  • 80 g grobe kokosove moke
  • 3 jedilne žlice kokosovega mleka
  • 3 jedilne žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici agavinega sirupa (uporabite sladilo po izbiri)
  • 200 g temne čokolade

Kokosove čokoladice – LCHF in veganske – priprava:

Če imamo kokosovo olje v trdi obliki, ga najprej stopimo na zelo nizki temperaturi. Odtehtamo grobo kokosovo moko in ga damo v multipraktik oz. sekljalnik. Dodamo kokosovo mleko, stopljeno kokosovo olje, agavin sirup ter premiksamo. Parkrat ustavimo mešalnik in postrgamo maso s sten posode. Masa mora biti mehka, vendar ne drobljiva. Če jo s prsti pritisnemo ob rob posode, ostane lepo na mestu (srednja fotografija).

kokosove-cokoladice-lchf-veganske

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj polagamo oblikovano kokosovo maso. Če zajemamo približno 2 jedilni žlici mase, bomo dobili 8 čokoladic. Seveda lahko delate tudi manjše, ali pa večje, če vam tako ustreza. Ko porabimo vso maso, damo pekač za 10 minut v zamrzovalnik.

Medtem nad paro stopimo čokolado. V kozico damo za prst vode in na kozico postavimo keramično ali kovinsko skledo (ne sme biti plastična). V skledo nalomimo čokolado in počakamo, da se stopi. Tu in tam premešamo, ker se bo čokolada tako hitreje stopila.

Koksove rezine vzamemo iz zamrzovalnika in jih z vseh strani oblijemo s stopljeno čokolado. Najbolje je, da jih iz čokolade jemljemo z vilico, ker bo tako lepo odtekla odvečna čokolada. Polagamo jih nazaj na pladenj s peki papirjem.

kokosove-cokoladice-lchf-veganske

Ko oblijemo s čokolado vse kokosove rezine, jih damo za nekaj minut v hladilnik, da se čokolada strdi.

kokosove-cokoladice-lchf-veganske

Dokler kokosovih čokoladic ne postrežemo, jih hranimo v hladilniku.

kokosove-cokoladice-lchf-veganskeUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor