Kokosov sladoled z mangom v metinem sirupu
Že sam naslov, kokosov sladoled z mangom v metinem sirupu sigurno vzbudi veliko zanimanje. To je sladki, sadni in osvežilni sladoled iz kokosa in limete, ki je idealni zaključek popolnega kosila, večera ali pa le lepega dne.
Pripomočki za pripravo kokosovega sladoleda z mangom
- srednje velika skleda
- posoda primerna za v zamrzovalnik
- metlica, ribežen in ožemalnik
- nož in dilca
- manjša kozica
- servirni kozarci in žlica za sladoled
Sestavine za kokosov sladoled
- 400 g kokosovega mleka
- 400 g zgoščenega sladkanega mleka
- sok in lupina 3 limet
Za mango v metinem sirupu
- 50 g sladkorja
- 50 ml vode
- 20 metinih listov
- sok 1/2 limete
Postopek za pripravo kokosovega sladoleda z mangom
Sladice se lotimo pri pripravi sladoleda saj bo potreboval nekaj časa, da zamrzne. V srednje veliko skledo stresemo kokosovo mleko, če je malo bolj gosto, ga z metlico dobro premešamo preden dodamo ostale sestavine.
Kokosovemu mleku sedaj primešamo zgoščeno sladkamo mleko, ki da sladoledu krasno teksturo ter dobro premešamo.
Tretja in zadnja sestavina sladoleda so limete, ki jih najprej operemo in obrišemo. Naribamo lupinico treh limet in pri tem pazimo, da naribamo samo zeleno lupinico, ne pa belega dela . Veliko naribane lupinice limete je odlično za ravnotežje okusov v tem sladkem in bogatem sladoledu.
Nato iztisnemo sok limet ter tako sok kot lupinico stresemo v kokosovo zmes.
In zdaj samo vse sestavine dobro premešamo in to je to, zmes za naš sladoled je pripravljena.
Zmes za kokosov sladoled prestavimo v posodo primerno za zamrzovanje, jo dobro zapremo in postavimo v zamrzovalnik dokler ne zamrzne, potrebnih bo nekaj ur.
Medtem pripravimo mango z metinim sirupom. V manjšo kozičko damo enako količino sladkorja in vode ter ju zavremo. Vreta naj minuto do dve, nato ugasnemo, pustimo, da se malo ohladi ter pripravimo ostale sestavine.
Iztisnemo sok polovice limete. Meto sesekljamo zelo na drobno. Limeta in meta sta sijajna kombinacija, ki je zelo osvežilna in se odlično ujema s sočnim tropskim mangom.
Sesekljamo meto dodamo limitinemu soku. Po želji lahko meto nadomestimo s citronko, meliso limonino travo, itd. Prilijemo še sladkorni sirup, ki bo osladil mešanico in premešamo.
Nato dodamo še narezani mango. Premešamo in pustimo marinirati dokler sladoled ne zamrzne.
Nekaj ur je mimo, vsi že nestrpno čakamo pokušino kokosovega sladoleda z mangom v metinem sirupu, ki je pripravljen zato je čas, da ga postrežemo.
V servirni kozarec postavimo kepico sladoleda. Dodamo nekaj rezin manga, ki je mariniral v metinem sirupu.
Dodamo še eno kepico sladoleda in kozarec zaključimo še z malo manga in malo sirupa povrhu.
Dober tek!