Kivijev sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Kivi je zelen sadež, ki prihaja iz Kitajske, čeprav nosi ime, ki ga je dobil na Novi Zelandiji, saj naj bi njegov olupek spominjal na tamkajšnjega ptiča Kivija. Kot vemo, je kivi sadež, ki je zelo bogat z vitamini in minerali, predvsem z vitaminom C in je idealen za zimske dni. Seveda je odličen tudi v sladoledu, pa naj v njem uživamo v vročih poletnih dneh ali pa, ko je zunaj še hladnejše vreme.

Pripomočki za pripravo kivijevega sladoleda

  • 2 skledi
  • nož, dilca in tehnica
  • kozica in kuhalnica
  • palični mešalnik
  • aparat za sladoled

Sestavine za pripravo kivijevega sladoleda

  • 5-6 kivijev
  • 170 ml smetane
  • 170 ml polnomastnega mleka
  • 100 g sladkorja

Postopek za pripravo kivijevega sladoleda

Najprej moramo postaviti na štedilnik kozičko, v kateri zmešamo mleko in smetano ter ju na srednjem ognju pripeljemo do vretja.

Med tem očistimo kivije. Se pravi, da jih olupimo in stehtamo, kajti potrebujemo 330 g čistega kivija. V manjšo skledo položimo očiščene kivije in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo tako, da dobimo kivijev pire.

Ko mešanica mleka in smetane zavre, jo odstavimo s štedilnika ter ji primešamo sladkor in s kuhalnico mešamo dokler se sladkor ne popolnoma stopi.

Sedaj prilijemo še kivijev pire, dobro premešamo ter dobljeno zmes za sladoled preložimo v skledo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Dobljeno zmes za kivijev sladoled preložimo v aparat za sladoled in ga pustimo delati 10-20 minut odvisno od moči našega aparata za sladoled.

Barva sladoleda bo bolj pastelna, je pa njen odtenek in intenzivnost odvisna tudi od vrste kivija, ki ga uporabimo. V našem primeru bo kivijev sladoled bolj rumen kajti uporabili smo odličen domači kivi, ki pa ni bil preveč intenzivne barve.

Kivijev sladoled je nared za uničenje ali pa nadaljnjo hranjenje v zamrzovalniku. V poletnih dneh je idealna popoldanska malica za otroke.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor