Kakavovi kolački
Print Friendly, PDF & Email

Kakavovi kolački so enostavna sladica, katera vedno uspe. Pri polnilu in okrasitvi lahko pustimo domišljiji prosto pot in naredimo kremo po svojem okusu. K enostavnemu biskvitu se pač poda enostavna krema, tako sem jaz naredila čokoladno kremo, sestavljeno le iz dveh sestavin. Kadar vam zadiši nekaj sladkega, pripravite Kakavove kolačke. Ne bo vam žal!

Kakavovi kolački

Kakavovi kolački – pripomočki

  • tehtnica
  • velika jedilna žlica
  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • kozica
  • “luknjač” za mafine (ročaj od kuhalnice)
  • pekač za mafine – 12 kosov
  • papirnate košarice za peko
  • pečica

Kakavovi kolački – sestavine

za biskvit – 12 kosov

  • 100 g sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 2 veliki jedilni žlici ruma
  • 2 jajci
  • 1,5 dcl mleka
  • 0,5 dcl olja
  • 250 g bele mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 25 g kakava v prahu
  • ščepec soli

za polnilo

  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • 200 g temne čokolade za peko

Kakavovi kolački – postopek

Da se bo krema za polnilo med časom priprave in peke kolačkov ohladila, jo pripravimo čisto na začetku. Najprej segrejemo smetano in vanjo nalomimo čokolado ter počasi mešamo toliko časa, da se čokolada stopi.

Kakavovi kolački

Ko dobimo gladko maso, postavimo posodo na hladno.

Kakavovi kolački

Za pripravo biskvita (kolačkov) penasto zmešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, rum, mleko in olje.

Kakavovi kolački

V drugi posodi zmešamo ostale sestavine: moko, kakav, pecilni prašek in sol.

Kakavovi kolački

V jajčno maso počasi vmešamo suhe sestavine (moko, kakav, …), dobimo lepljivo maso.

Kakavovi kolački

Iz beljakov naredimo sneg in ga narahlo vmešamo v maso.

Kakavovi kolački

Z maso napolnimo (malo  čez polovico) pekač za mafine, katerega smo obložili s papirnatimi košaricami za peko.

Kakavovi kolački

Kolačke spečemo v že vnaprej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 20 minut.

Kakavovi kolački

Pečene kolačke postavimo na hladno in jih pustimo, da se ohladijo. Med tem časom z mešalnikom zmešamo kremo za polnilo. Mešamo toliko časa, da dobimo kremo gladke teksture (ne mešamo predolgo). V ohlajene kolačke naredimo luknje (do polovice) in pazimo, da jih ne preluknjamo. V kolikor nimamo pripomočka za luknjanje, si lahko pomagamo z ročajem od kuhalnice.

Kakavovi kolački

Luknje v kolačkih napolnimo s polnilom – kremo.

Kakavovi kolački

Po želji jih še okrasimo …

Kakavovi kolački

… in sladkanje se lahko prične!

 

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor