Jagodne kremne rezine
Jagodne kremne rezine vaših gostov ne bodo pustile ravnodušne. Za vsak slučaj si kakšen kos skrijte, ker obstaja nevarnost, da jih sploh ne boste utegnili poskusiti. Njihov okus je kremen, izrazito jagoden in če rezine hranite v hladilniku, boste dobili nadvse osvežilno sladico, ki bo že rahlo spominjala na sladoled.
Jagodne kremne rezine – pripomočki:
- električni mikser
- blender
- pekač 37 cm x 25 cm
- posoda za mešanje
- žlica
- slaščičarska lopatka
Jagodne kremne rezine – sestavine:
Pekač mere 37 cm x 25 cm
Podlaga:
- 400 g maslenih piškotov
- 200 g masla
Prva plast:
- 1, 25 l mleka
- 9 žlic sladkorja
- 3 jagodni pudingi
Druga plast:
- 250 ml sladke smetane
- 350 g maskarpone sira
- 200 g smetanovega kremnega sira (Philadelphia, ABC, kremni siri različnih trgovskih znamk, …)
- 5 žlic sladkorja
- 250 do 300 g jagod
- 1 želatina fix
Tretja plast:
- 500 ml sladke smetane
- sladkor po okusu
- 2 kremfix
Jagodne kremne rezine – postopek:
Odtehtamo piškote in ji nalomimo v blender. Piškote zmeljemo v piškotno moko. Nato dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj presipamo piškotno maso ter jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču.
Po navodilu iz vrečke skuhamo jagodni puding, s to razliko, da na 3 pudinge doziramo samo 1,25 l mleka. Vroč kuhan puding prelijemo čez piškotno podlago in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Ko je puding ohlajen, se lotimo druge plasti. Sladko smetano stepemo samo do faze, da postane gosta krema. Nato dodamo maskarpone, smetanov kremni sir in sladkor. Očiščene jagode v blenderju zmiksamo v jagodni pire in ga dodamo kremi. Dodamo tudi želatino fix in vse dobro premešamo. Kremo enakomerno premažemo čez ohlajen puding.
Za tretjo plast stepemo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor po okusu in trdilec. Za bolj kompaktno smetano lahko kombiniramo tudi sladko smetano in rastlinsko sladko smetano. Premažemo čez drugo plast in pustimo v hladilniku vsaj 2 uri.