Jagodne kremne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Jagodne kremne rezine vaših gostov ne bodo pustile ravnodušne. Za vsak slučaj si kakšen kos skrijte, ker obstaja nevarnost, da jih sploh ne boste utegnili poskusiti. Njihov okus je kremen, izrazito jagoden in če rezine hranite v hladilniku, boste dobili nadvse osvežilno sladico, ki bo že rahlo spominjala na sladoled.

jagodne-kremne-rezine-9 Jagodne kremne rezine – pripomočki:

  • električni mikser
  • blender
  • pekač 37 cm x 25 cm
  • posoda za mešanje
  • žlica
  • slaščičarska lopatka

Jagodne kremne rezine – sestavine:

Pekač mere 37 cm x 25 cm

Podlaga:

  • 400 g maslenih piškotov
  • 200 g masla

Prva plast:

  • 1, 25 l mleka
  • 9 žlic sladkorja
  • 3 jagodni pudingi

Druga plast:

  • 250 ml sladke smetane
  • 350 g maskarpone sira
  • 200 g smetanovega kremnega sira (Philadelphia, ABC, kremni siri različnih trgovskih znamk, …)
  • 5 žlic sladkorja
  • 250 do 300 g jagod
  • 1 želatina fix

Tretja plast:

  • 500 ml sladke smetane
  • sladkor po okusu
  • 2 kremfix

Jagodne kremne rezine – postopek:

Odtehtamo piškote in ji nalomimo v blender. Piškote zmeljemo v piškotno moko. Nato dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.

jagodne-kremne-rezine-1Pekač obložimo s peki papirjem in nanj presipamo piškotno maso ter jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču.

jagodne-kremne-rezine-2Po navodilu iz vrečke skuhamo jagodni puding, s to razliko, da na 3 pudinge doziramo samo 1,25 l mleka. Vroč kuhan puding prelijemo čez piškotno podlago in pustimo, da se popolnoma ohladi.

jagodne-kremne-rezine-3Ko je puding ohlajen, se lotimo druge plasti. Sladko smetano stepemo samo do faze, da postane gosta krema. Nato dodamo maskarpone, smetanov kremni sir in sladkor. Očiščene jagode v blenderju zmiksamo v jagodni pire in ga dodamo kremi. Dodamo tudi želatino fix in vse dobro premešamo. Kremo enakomerno premažemo čez ohlajen puding.

jagodne-kremne-rezine-4

jagodne-kremne-rezine

jagodne-kremne-rezine-6Za tretjo plast stepemo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor po okusu in trdilec. Za bolj kompaktno smetano lahko kombiniramo tudi sladko smetano in rastlinsko sladko smetano. Premažemo čez drugo plast in pustimo v hladilniku vsaj 2 uri.

jagodne-kremne-rezine-5Želim vam prijetno sladkanje!

jagodne-kremne-rezine-10

Namig
Na enak način lahko naredite tudi s kakšnim drugim sadjem, npr. maline, borovnice … V tem primeru naredite vse enako, s tem da dodate npr. borovnice in uporabite borovničev puding.

 

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor