Hitra ledena sladica
Želite narediti inovativno sladico? Potem je ta recept kot nalašč za vas. Hitra ledena sladica je enostavno fenomenalna. Sladoled, sadje, čokolada, orehi … a je sploh potrebno še kaj dodati? Prijetno sladkanje vam želim …
Hitra ledena sladica – pripomočki
- skleda
- nož za kruh
- deska za rezanje
- žlica
- prozorna folija za živila
- električni sekljalnik
Hitra ledena sladica – sestavine
- 1 colomba (sladko velikonočno pecivo v obliki golobice)
- 1 liter sladoleda iz banjice različnih okusov (čokolada, vanilija, jagoda)
- 80 g orehovih jedrc
- 100 g vloženih višenj
- marmelada (okus po želji)
- 200 g jedilne čokolade
- 80 g margarine
- 50 g orehovih jedrc
Hitra ledena sladica – postopek
Skledo obložimo s prozorno folijo za živila. Čez rob sklede pustimo viseti toliko folije, da bomo kasneje lahko prekrili dno sladice.
Colombo narežemo na za prst debele rezine in z njimi obložimo skledo.
Nato rezine colombe premažemo z marmelado. V kolikor je marmelada gosta, jo lahko razredčimo s sokom vloženih višenj.
Sladoled pustimo stati na sobni temperaturi toliko časa, da ga bomo lažje jemali iz banjic. Sestavine zlagamo v plasti tako, da v skledo damo najprej vanilijev sladoled in ga lepo razporedimo. Sladoled posujemo s tretjino višenj in orehov.
Nadaljujemo z naslednjo plastjo, tako da v skledo damo sladoled z okusom čokolade, ki ga tudi posujemo z višnjami in orehi. Zadnja plast naj bo jagodni sladoled, posut z višnjami in orehi.
Nato narežemo še nekaj rezin colombe in z njimi pokrijemo jagodni sladoled. S folijo, katero smo prej pustili viseti čez rob, pokrijemo celotno sladico. Sladico damo v zamrzovalnik za 2 uri.
Ko je sladica dobro ohlajena jo vzamemo iz sklede in odstranimo folijo. Postavimo jo na večji krožnik.
V kozici pripravimo čokoladno glazuro na sopari. Orehe zmeljemo z električnim sekljalnikom.
Glazuro polijemo po sladici in preden se čokolada strdi potresemo z orehi.
Pustimo 30 minut v hladilniku, da se sestavine povežejo in hitra velikonočna ledena sladica je gotova.
Veliko sladkih užitkov vam želim!