Hitra ledena sladica
Print Friendly, PDF & Email

Želite narediti inovativno sladico? Potem je ta recept kot nalašč za vas. Hitra ledena sladica je enostavno fenomenalna. Sladoled, sadje, čokolada, orehi … a je sploh potrebno še kaj dodati? Prijetno sladkanje vam želim …

Hitra ledena sladica

Hitra ledena sladica – pripomočki

  • skleda
  • nož za kruh
  • deska za rezanje
  • žlica
  • prozorna folija za živila
  • električni sekljalnik

Hitra ledena sladica – sestavine

  • 1 colomba (sladko velikonočno pecivo v obliki golobice)
  • 1 liter sladoleda iz banjice različnih okusov (čokolada, vanilija, jagoda)
  • 80 g orehovih jedrc
  • 100 g vloženih višenj
  • marmelada (okus po želji)
  • 200 g jedilne čokolade
  • 80 g margarine
  • 50 g orehovih jedrc

Hitra ledena sladica – postopek

Skledo obložimo s prozorno folijo za živila. Čez rob sklede pustimo viseti toliko folije, da bomo kasneje lahko prekrili dno sladice.

Hitra ledena sladica

Colombo narežemo na za prst debele rezine in z njimi obložimo skledo.

Hitra ledena sladica

Nato rezine colombe premažemo z marmelado. V kolikor je marmelada gosta, jo lahko razredčimo s sokom vloženih višenj.

Hitra ledena sladica

Sladoled pustimo stati na sobni temperaturi toliko časa, da ga bomo lažje jemali iz banjic. Sestavine zlagamo v plasti tako, da v skledo damo najprej vanilijev sladoled in ga lepo razporedimo. Sladoled posujemo s tretjino višenj in orehov.

Hitra ledena sladica

Nadaljujemo z naslednjo plastjo, tako da v skledo damo sladoled z okusom čokolade, ki ga tudi posujemo z višnjami in orehi. Zadnja plast naj bo jagodni sladoled, posut z višnjami in orehi.

Hitra ledena sladica

Nato narežemo še nekaj rezin colombe in z njimi pokrijemo jagodni sladoled. S folijo, katero smo prej pustili viseti čez rob, pokrijemo celotno sladico. Sladico damo v zamrzovalnik za 2 uri.

Hitra ledena sladica

Ko je sladica dobro ohlajena jo vzamemo iz sklede in odstranimo folijo. Postavimo jo na večji krožnik.

Hitra ledena sladica

V kozici pripravimo čokoladno glazuro na sopari. Orehe zmeljemo z električnim sekljalnikom.

Hitra ledena sladica

Glazuro polijemo po sladici in preden se čokolada strdi potresemo z orehi.

Hitra ledena sladica

Pustimo 30 minut v hladilniku, da se sestavine povežejo in hitra velikonočna ledena sladica je gotova.

Hitra ledena sladica

Nasvet
Okus sladoleda in marmelade lahko kombinirate po lastni želji. Prav tako lahko dodate katerokoli sadje. Namesto colombe lahko uporabite tudi božično pecivo paneton.

Veliko sladkih užitkov vam želim!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor