Fenomenalne palačinke z jagodno kremo
Fenomenalne palačinke z jagodno kremo so resnično noro dobre. Vse vaše brbončice bosta prebudila kremasti mascarpone in svežina jagod, odeta v rahlo teksturo palačinke. Sladica je hitro in enostavno pripravljena. Zablestite pred družino in prijatelji, ter jim za sladico pri kosilu ponudite fenomenalne palačinke z jagodno kremo.
Palačinke z jagodno kremo – pripomočki
- električni mešalnik
- skleda
- ponev za palačinke
- metlica
- žlica
- zajemalka
- nož
Palačinke z jagodno kremo – sestavine
Za palačinke (za približno 24 palačink):
- 2 jajci
- 20 g sladkorja
- 500 g moke (tip 500)
- 200 ml mleka
- 200 ml radenske
- 500 ml hladne vode
- ščepec soli
- olje
Za jagodno kremo:
- 80 g sladkorja
- 250 g jagod
- 500 g svežega sira mascarpone
- 100 g sladkorja v prahu
Za okrasitev:
- poljubna stepena smetana
- čokoladni preliv
- nekaj jagod
Palačinke z jagodno kremo – postopek
Najprej spečemo palačinke po receptu, ki ga najdete tukaj. Ko so palačinke pečene, jih ohladimo.
Nato pripravimo slastno jagodno kremo. Jagode očistimo in operemo. V kozico stresemo 200 g jagod in jih pretlačimo z vilico. Pretlačenim jagodam dodamo sladkor, premešamo in jih pustimo stati približno 15 minut, da se jagode napijejo sladkorja.
V drugi skledi z električnim mešalnikom (najvišja hitrost) penasto vmešamo mascarpone in sladkor v prahu.
Ko je mascarpone penasto vmešan vanj dodamo jagode in premešamo z vilico, da se sestavine dobro povežejo.
Jagodna krema je pripravljena.
Na spodnji del palačinke nanesemo jagodno kremo. Preostale jagode narežemo na manjše koščke in jih potresemo po kremi.
Palačinko zložimo v trikotnik, okrasimo s smetano, čokoladnim prelivom in jagodami.
Veliko sladkih užitkov vam želim!