Fenomenalne palačinke z jagodno kremo
Print Friendly, PDF & Email

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo so resnično noro dobre. Vse vaše brbončice bosta prebudila kremasti mascarpone in svežina jagod, odeta v rahlo teksturo palačinke. Sladica je hitro in enostavno pripravljena. Zablestite pred družino in prijatelji, ter jim za sladico pri kosilu ponudite fenomenalne palačinke z jagodno kremo.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Palačinke z jagodno kremo – pripomočki

  • električni mešalnik
  • skleda
  • ponev za palačinke
  • metlica
  • žlica
  • zajemalka
  • nož

Palačinke z jagodno kremo – sestavine

Za palačinke (za približno 24 palačink):

  • 2 jajci
  • 20 g sladkorja
  • 500 g moke (tip 500)
  • 200 ml mleka
  • 200 ml radenske
  • 500 ml hladne vode
  • ščepec soli
  • olje

Za jagodno kremo:

  • 80 g sladkorja
  • 250 g jagod
  • 500 g svežega sira mascarpone
  • 100 g sladkorja v prahu

Za okrasitev:

  • poljubna stepena smetana
  • čokoladni preliv
  • nekaj jagod

Palačinke z jagodno kremo – postopek

Najprej spečemo palačinke po receptu, ki ga najdete tukaj. Ko so palačinke pečene, jih ohladimo.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Nato pripravimo slastno jagodno kremo. Jagode očistimo in operemo. V kozico stresemo 200 g jagod in jih pretlačimo z vilico. Pretlačenim jagodam dodamo sladkor, premešamo in jih pustimo stati približno 15 minut, da se jagode napijejo sladkorja.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

V drugi skledi z električnim mešalnikom (najvišja hitrost) penasto vmešamo mascarpone in sladkor v prahu.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Ko je mascarpone penasto vmešan vanj dodamo jagode in premešamo z vilico, da se sestavine dobro povežejo.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Jagodna krema je pripravljena.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Na spodnji del palačinke nanesemo jagodno kremo. Preostale jagode narežemo na manjše koščke in jih potresemo po kremi.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Palačinko zložimo v trikotnik, okrasimo s smetano, čokoladnim prelivom in jagodami.

Fenomenalne palačinke z jagodno kremo

Nasvet
Količino sladkorja lahko prilagajate vašim željam. Kremo je priporočljivo pustiti v hladilniku nekaj časa, da se okusi povežejo (približno 1 uro). Jagode lahko zamenjate s kakšnim drugim sadjem, recimo gozdnimi sadeži.

Veliko sladkih užitkov vam želim!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor