Enostavna sladica z jagodami v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna sladica z jagodami so kozarec ujete sočne, sladke jagode in nežna krema pripravljena iz kremnega sira (lahko tudi mascarpone sira) in sladke smetane. Hitra in enostavna priprava, pa tudi sestavin ne potrebujemo veliko.

Sladica, ki pravzaprav ponuja veliko možnosti za nadgradnjo, nekaj vam jih zaupam na koncu, čeprav je tudi takšna, v vsej svoji enostavnosti odličen posladek.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Pripomočki za sladico z jagodami v kozarcu:

  • električni mešalnik z metlicami za stepanje
  • 4 kozarci (za serviranje), volumna 2,5 dl

Sestavine za sladico z jagodami v kozarcu

Za 4 porcije:

  • 250 g jagod (očiščenih)
  • 200 g kremnega sira (npr. sirni namaz ABC, Philadelphia, …; lahko tudi mascarpone)
  • 150 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu oz. po okusu

Za dekoracijo:

  • 2 jagodi
  • malo nastrgane čokolade

Priprava sladice v kozarcu z jagodami

Jagode očistimo in odstranimo zelenje in morebitne slabe, nagnite dele. Pustimo jih, da se odtečejo ali pa vodo popivnamo z papirnato brisačko. Narežemo jih na majhne koščke in pustimo ob strani. V kolikor imamo jagode, ki niso sladke, jim lahko po okusu dodamo malo sladkorja v prahu in premešamo.

Sedaj pripravimo nežno kremo. 150 ml sladke smetane stepemo, v drugo posodo pa odmerimo: 200 g kremnega sira, vaniljev sladkor in 2 žlici sladkorja v prahu oziroma po okusu. Premešamo, da dobimo enotno kremo. Sedaj lahko preizkusimo ali nam ustreza sladkost, v kolikor vam je premalo sladko, lahko še posladkate. Bo pa okus omilila še stepena sladka smetana, v katero nalahno vmešamo kremo iz kremnega sira.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Napolnimo kozarce. To lahko storimo tako, da z žlico nadevamo nekaj kreme na dno vsakega kozarčka, ali pa si pomagamo z dresirno vrečko in nežno kremo nabrizgamo na dno kozarčka. Toliko, da ga prekrijemo. Čez položimo 1-2 žlici jagod.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Čez jagode nabrizgamo še preostalo kremo. Na vrh vsake sladice v kozarcu položimo polovico jagode in po želji čez posujemo še malo nastrgane čokolade.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu je pripravljena. Lahko jo postrežemo takoj, da pa bo še bolj osvežilna, priporočam, da jo za pol ure do 1 uro postavimo v hladilnik, nič hudega, če tudi za malo dlje, se pa zna zgoditi, če bo sladica pripravljena več ur vnaprej, da bodo jagode spustile malo soka.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Ideja

Tisti, ki imate radi maslene piškote, jih lahko dodate kot dodatno plast sladice. Zmeljite jih in potem dajte na dno kozarčka malo piškotnih drobtin, kremo, jagode, piškotne drobtine in ponovno kremo ter jagodo za okrasitev. Namesto s čokolado pa lahko posujete tudi z na grobo zdrobljenimi piškoti.

Prav tako v kremo vmešate nastrgano ali nasekljano poljubno čokolado. Če imate radi kokos, v kremo vmešajte žlico ali dve kokosove moke.

Seveda pa jagode lahko zamenjate tudi za drugo sadje. Lahko tudi iz kompota, glejte le, da ga boste res dobro odcedili. Možnosti in idej je nešteto. Sladite svojim željam, okusu, prepustite se domišljiji.

Enostavna sladica z jagodami v kozarcu

Ljubitelji sladic v kozarcu poskusite tudi:

Prijetno sladkanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor