Enostavna sladica s kus kusom in malinami
Print Friendly, PDF & Email

Odlična in res preprosta sladica s kus kusom in malinami. Narejena je zelo hitro; kus kus, sadje (namesto malin lahko uporabite katerokoli drugo sadje), za konec pa še vanilijev puding, ki ga lahko nadomestite z vaniljevo kremo ali pa stepeno smetano.

Hitra, lahka in zdrava sladica!

Pripomočki za sladico s kus kusom in malinami:

  • merilna žlička oz. merilnik tekočin
  • po želji dekorirna vrečka s poljubnim nastavkom za brizganje

Sestavine za sladico s kus kusom in malinami

Za 2 osebi:

  • 100 ml kus kusa
  • 200 ml ovsenega napitka ali mleka
  • 1/2 žličke vanilije v prahu
  • 1/3 žličke cimeta
  • 200 g malin (svežih ali zamrznjenih; zamrznjene predhodno odtajamo)

in še :

  • 300 ml + 6 žlic ovsenega napitka (lahko uporabite tudi druge napitke ali mleko)
  • 1 zavojček vanilijeva pudinga
  • po želji sladkor

Kako naredim enostavno sladico s kus kusom in malinami

Najprej naredim spodnjo plast, to je kus kus. To se naredi zelo enostavno. Na štedilniku zavrem 200 ml ovsenega napita v katerega sem dala pol žličke vanilije v prahu ter cimet (kdor želi, si lahko doda tudi sladilo). V drugo posodo dam kus kus, ki ga prelijem s to tekočino ter pustim 5 – 7 minut stati. Ko se kus kus napoji tekočine, ga še malo premešam.

V kozarca razporedim kus kus ter maline. Jaz sem za sladico uporabila zamrznjene maline, ki sem jih prej odmrznila. Lahko pa uporabite tudi drugo sadje, samo se mi zdi, da tej sladici najbolje podajo maline, jagode ali pa višnje.  Tako, skoraj že pripravljeno. Čez sadje damo še malo vaniljevega pudinga, ki pa ga lahko tudi izpustite ali nadomestite z vaniljevo kremo ali stepeno smetano.

Skuham vaniljev puding, ki sem ga pripravila iz ovsenega napitka. A naj vam namignem, da odličen puding nastane iz sojinega ali mandljevega napitka.

Vanilijev puding sem naredila tako, da sem zavrela 300 ml ovsenega napitka, medtem, ko čakam, da napitek zavre, v manjši posodici posebej zmešam prašek za vaniljev puding s 6 žlicami ovsenega napitka. Vse skupaj zlijem v zavret napitek ter mešam kako minuto. Vaniljev puding nadevam v dresirno vrečko in ga nabrizgam preko malin.

Če boste puding skuhali iz mleka, ga skuhajte po navodilih proizvajalca.

 

Če vam kaj pudinga ostane, ga vlijte v manjše skodelice in ga ponudite kot samostojno sladico. Jaz sem čez prelila kar sok, ki je ostal od odmrzovanja malin.

Enostavna in hitra sladica je pripravljena.

Zdravo sladkanje vam želim!

Če imate radi lahke in zdrave sladice, si lahko naredite tudi mangovo kremo.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor