Mangova krema
Print Friendly, PDF & Email

Mmmm …. kako dober in sladek sadež je mango, res mi je postal všeč. Iz njega sem zato naredila sladico, ki je zelo enostavna. Tudi moji domači so bili navdušeni nad sladico, ki sem jo postregla v kozarcu,  saj se mango in kokosovo mleko res božansko ujameta. Kdor pa ne mara kokosovega mleka,  ga lahko nadomesti z navadno smetano.

Mango ima veliko vitaminov, kot so: A, B, C ter mineralov: železa, kalcija in magnezija. Zato ga le uživajte, najbolj enostavno je, da ga pojeste ali pa naredite iz njega smoothie. Lahko ga tudi kombinirate z drugim sadjem. V trgovinah prodajajo še nezrele mange zato, ko ga kupite, ga položite med jabolka ali pa kar na sonce, da bo hitreje dozorel. Malo težje ga je tudi olupiti. Lahko ga celega olupite in pojeste ali pa samo obrežete ob straneh in potem z nožem narežete na kocke in lupino obrnete. Spodaj je tudi opis in slika, kako ga je bilo meni najlažje olupiti.

Mangova krema je enostavna in lahka sladica, ki je polna vitaminov. Lahko jo ponudite tudi otrokom. Moj 4 letnik in ostali smo bili nad mangovo kremo zelo navdušeni. 🙂

Pripomočki za mangovo kremo:

  • nož in deska
  • blender ali mešalnik
  • 2 kozarca (2dl)
  • žlica

Sestavine za mangovo kremo:

Za 2 osebi

  • 1 zrel mango
  • cca. 4 žlice kokosovega mleka iz pločevinke (lahko malo več)
  • 2 ali 3 žlice vode (po želji, ni obvezno)

Za dekoracijo:

  • malo kakava

Kako naredimo mangovo kremo

Za mangovo kremo je potrebo najprej postaviti kokosovo mleko v hladilnik za vsaj 1 uro.

Nato se lotim manga, ki ga zarežem po sredini tik ob koščici. Najprej odrežem eno stran manga, nato še drugo. Če je poleg koščice ostalo še kaj sadja, ga samo obrežem z nožem. Kosa, ki nimata koščice z nožem narežem na kvadratke (lupina mora ostati cela) in mango obrnem z lupino (spodnja slika), da se koščki sadeža izbočijo in jih tako lahko odstranim od lupine. Štiri koščke lahko prihranite za dekoracijo.

Meso manga iz lupine postrgam z žlico in ga dam v mešalnik. Če je mango zelo zrel, bo zelo sočen in tako boste dobili tudi malo več kreme. Lahko pa v mešalnik dodate 2 ali 3 žlice vode, da bo več kreme, to storite tudi, če imate občutek, da mango ni preveč sočen.

Iz hladilnika vzamem pločevinko kokosovega mleka in ga odprem. Na mizo postavim kozarca in ju, vsakega posebej, najprej do polovice napolnim z mangovo kremo nato dodam po občutku cca. 2 žlici kokosovega mleka (kokosovo mleko je bilo v hladilniku, zato je postalo malo bolj gosto, kar je prav).

Tisti, ki boste uporabili sladko smetano, jo stepite in jo naložite čez mangovo kremo.

Mangovo kremo potresem še s kakavom ter dodam 2 koščka manga za dekoracijo.

Uživajte v lahki sladici z mangom in kokosovim mlekom!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor