Enostavna in hitra torta iz lubenice
Torta iz lubenice je posladek brez peke in posebnih priprav, potrebujemo le sadje in domišljijo. 🙂 Pripravili jo bomo zelo hitro in zagotovo bo hit na vsaki zabavi. Namesto kupljenih slanih prigrizkov jo ponudimo otrokom. Pripravimo jo lahko tudi kot rojstnodnevno torto ali pa otroke razveselimo kar tako, saj jim bo gotovo teknila bolj kot zgolj narezano sadje.
Torto naredimo tako, da lubenico narežemo na trikotnike, jih razporedimo v krog na lep krožnik, pladenj ali podstavek, nato pa jih okrasimo s stepeno sladko smetano in poljubnim sadjem. Ja, tako preprosto je. 😉
Pripomočki za enostavno in hitro torto iz lubenice:
- lepši in dovolj velik krožnik, pladenj ali podstavek
- dresirna vrečka za smetano
Sestavine za enostavno in hitro torto iz lubenice:
Za 7 oseb:
- 7 trikotnikov lubenice
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlička sladkorja (oz. po okusu)
- poljubno sadje (sama sem uporabila 4 jagode in nekaj rezin melone)
- nekaj listkov melise ali mete
Postopek za enostavno in hitro torto iz lubenice:
Za to prikupno torto iz lubenice najprej pripravimo izbran krožnik. Na deski nato z nožem narežemo lubenico na ustrezno velike trikotnike, ki jih na krožniku razporedimo v krog.
V posodo za mešanje vlijemo 1 dl sladke smetane in jo s pomočjo električnega mešalnika stepemo. Tik preden je stepena, ji dodamo 1 žličko sladkorja in jo stepemo do konca.
Izbrano sadje splaknemo pod tekočo vodo in ga narežemo na ustrezno velike koščke: jagode npr. na krogce, melono na pravokotnike ali trikotnike.
Iz melone (ali drugega izbranega sadja) lahko s pomočjo majhnih modelčkov za piškote izrežemo različne oblike.
Stepeno sladko smetano nadevamo v dresirno vrečko in z njo okrasimo lubenično torto.
Zdaj je na vrsti krašenje torte z narezanim sadjem. Uporabimo domišljijo in ustvarjalno žilico in se prepustimo dekoriranju.
Da bo torta še lepša na pogled, dodamo še nekaj listkov melise ali mete, ki smo jih prej splaknili pod tekočo vodo in osušili s kuhinjsko krpo.
Do postrežbe, ki naj bo čimprej, torto hranimo v hladilniku. Prijetno ustvarjanje in dober tek!
Sadje pa lahko postrežemo tudi kot sadna nabodala ali domače sladoledne lučke.