Enostaven veganski čokoladni mousse
Print Friendly, PDF & Email

Sladica iz le dveh sestavin? Seveda! Potrebujemo le vegansko smetano za stepanje in vegansko čokolado. Težko bi pripravili tako izvrstno sladico, kot je veganski čokoladni mousse, na bolj preprost način. Stepemo smetano, stopimo čokolado, vse skupaj zmešamo, ohladimo in že se sladkamo! enostaven-veganski-cokoladni-mousse

Enostaven veganski čokoladni mousse – pripomočki:

  • ročni električni mikser

Enostaven veganski čokoladni mousse – sestavine:

  • 100 g veganske čokolade (vsebnost kakava po izbiri)
  • 250 ml veganske sladke smetane za stepanje

Enostaven veganski čokoladni mousse – priprava:

Čokolado nalomimo na manjše koščke, prilijemo 0,5 dl sladke smetane ter jo stopimo nad paro. 2 dl veganske smetane čvrsto stepemo z mikserjem. Malo stepene smetane damo na stran za okrasitev. enostaven-veganski-cokoladni-mousseKo se čokolada stopi, jo pustimo stati 5 minut, da se malo pohladi. Nato jo postopoma vmešamo v stepeno sladko smetano. Temeljito premešamo in takoj nadevamo v kozarčke. To najlažje naredimo tako, da damo čokoladni mousse v vrečko za dresiranje. Ni vrečke za dresiranje – ni problema. Uporabimo lahko tudi čisto navadno vrečko za vlaganje. Vanjo damo čokoladni mousse in nato s škarjami odrežemo vogal vrečke. enostaven-veganski-cokoladni-mousseKozarčke, napolnjene z veganskim čokoladnim moussom postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se mousse strdi. Preden mousse postrežemo, ga okrasimo z malo stepene stepene smetane. Če želimo, lahko posujemo še s čokoladnimi ostružki, nasekljanimi pistacijami, lešniki, mandlji, … kar je pač pri roki. enostaven-veganski-cokoladni-mousseMogoče vam bo všeč:

Čokoladna krema s poprovo meto

Veganska panakota v kozarcu

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor