Čokoladna krema s poprovo meto
Preprosta čokoladna krema s poprovo meto je slastna sladica, ki spominja na okus čokoladic After Eight. Z eno samo razliko. Boljša je!
Čokoladna krema s poprovo meto – pripomočki:
- 2 × jedilna žlica
- oster nož
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda za tekočine
- blender ali multipraktik
- mehka lopatka, da bomo lahko postrgali ‘stene’ blenderja
Čokoladna krema s poprovo meto – sestavine:
(za 2 osebi; 2 × 2 dl kozarec)
- 4 srednje velike kose zrelega avokada (cca. 560 g)
- 4 zvrhane jedilne žlice kakava
- 2 kapljici kvalitetnega eteričnega olja poprove mete, primernega za uživanje
- 1 dl vode + več po potrebi (dodajamo po žlicah)
- 6 jedilnih žlic javorjevega sirupa ali drugega sladila po izbiri
- malo naribanega kokosa (grobe kokosove moke) (za okras)
- metini listi (za okras)
Čokoladna krema s poprovo meto – priprava:
Avokado z ostrim nožem zarežemo do koščice in okrog in okrog prerežemo po dolžini. Eno polovico avokada zavrtimo v desno, drugo v levo stran. Z ostrim nožem zarežemo v koščico in nož zavrtimo, da odstranimo koščico. Z žlico ločimo meso avokada od lupine.
Avokado, kakav, eterično olje poprove mete, javorjev sirup in vodo damo v blender ali multipraktik in zmešamo v gladko, sladko čokoladno kremo. Začnemo le z 0,5 dl vode in jo po potrebi postopoma dolivamo. Pazimo, da je ne prilijemo preveč, ker bo krema preredka.
Kremo prelijemo v kozarca in za pol ure postavimo v hladilnik. Potrosimo jo z grobo naribano kokosovo moko, okrasimo z metinimi listi in postrežemo.
Uživajte v okusih!