Dvobarvna pijana nevesta
Print Friendly, PDF & Email

Če želimo na mizi atraktivno a enostavno izdelano pecivo, hitro specimo dvobarvno pijano nevesto. Pecivo je res sočno, božanskega okusa in zaradi dvobarvnega biskvita prava paša za oči.

Pripomočki za dvobarvno pijano nevesto:

  • pečica
  • mešalec

Sestavine za dvobarvno pijano nevesto:

Za premer pekača 26 cm:

  • 3 jajca
  • 9 žlic sladkorja
  • 10 žlic gladke moke
  • 9 žlic mleka
  • 9 žlic olja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 400 ml sladke smetane (opcijsko)

Preliv:

  • 200 ml mleka
  • 50 ml ruma (oz. po želji)
  • 2 žlici sladkorja

Puding:

  • 1 l mleka
  • 6 do 8 žlic sladkorja
  • 2 čokoladna ali vanilin pudinga

Postopek za dvobarvno pijano nevesto:

Vse sestavine si pripravimo na sobno temperaturo.

Najprej penasto umešamo jajca s sladkorjem in vanilin sladkorjem. Nato dodamo mleko in olje ter nazadnje dodamo še moko ter pecilni prašek. Vse sestavine naj se dobro premešajo.

Sedaj polovico tega tekočega testa prelijemo v posebno posodo in polovici dodamo 2 žlici kakava v prahu. Zopet dobro premešamo. Tako dobimo maso dveh barv.

V pekač, ki smo ga premazali s par kapljicami olja in posuli z malo moke postopoma vlivamo obe masi: svetlo in temno. Ko sta obe masi že v pekaču, ju lahko še rahlo premešamo z zobotrebcem ali kakšno tanjšo stvarjo.

V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, pečemo biskvit 25 do 30 min. Med tem časom pripravimo preliv iz mleka, ruma (če želite lahko dodate tudi samo aromo ruma) in sladkorja. Vse dobro premešamo, da se sladkor raztopi in prelijemo po še toplem biskvitu.

Sedaj po navodilih skuhamo čokoladni puding iz 1 litra mleka in ga prelijemo po biskvitu. Dvobarvno pijano nevesto sedaj pustimo na hladnem, da se ohladi. Najbolje je, če jo lahko pustimo počivati čez noč, da se biskvit po celem napije preliva ter se okusi povežejo.

Po želji stepemo sladko smetano, ter jo tik pred serviranjem namažemo preko peciva. Pri nas imamo raje dvobarvno pijano nevesto brez smetane – samo posuto s sladkorjem v prahu.

Prijetno sladkanje 😊

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor