Dvobarvna čokoladna torta brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Če želite okusno kremasto in ne preveč sladkano torto brez pečenja, potem sledite temu receptu in pripravite odlično sladico za vso družino. Dvobarvna čokoladna torta brez peke je sestavljena iz raztopljene čokolade, vmešane v pudingovo kremo, sladke smetane in maslenih keksov. Je zelo preprosta in hitra za pripravo, le  dobro ohladiti jo moramo. Dvobarvna čokoladna torta brez peke po tem receptu zadostuje za 12 oseb oziroma 12 kosov torte. Poskusite jo pripraviti, ne bo vam žal.

Dvobarvna čokoladna torta brez peke

Pripomočki za čokoladno torto brez peke

  • model za torto premera 26 cm
  • električni mešalnik( mikser)

Sestavine za čokoladno torto brez peke

Za čokoladni kremi:

  • 1 l mleka
  • 100 g sladkorja
  • 3 zavojčki vaniljevega pudinga (obvezno prašek za puding pakiran po 40 g)*
  • 100 g bele čokolade
  • 300 g mlečne čokolade
  • 500 ml sladke smetane za stepanje

Za piškotno dno:

  • 150 ml mlačnega mleka
  • 100 g maslenih keksov
Opomba avtorice
Prašek za puding, ki ga boste uporabili, naj bo pakiran po 40 g – potrebujete 3 pakiranja, skupno 120 g praška za vaniljev puding. Namreč, poskusila sem že s praškom za puding, ki vsebuje 38 g pudinga in torta ne uspe kot bi bilo treba.

Kako pripravimo čokoladno torto brez peke

V lonec vlijemo 1 liter mleka. V mleko stresemo 3 vrečke vaniljevega pudinga (120 g praška). Tem sestavinam dodamo še 100 g sladkorja in postavimo na štedilnik.

dvobarvna-torta-brez peke

Vzamemo metlico ali električni mešalnik in na srednje močnem ognju segrevamo. Med segrevanjem sestavine v loncu, ves čas mešamo. To počnemo vse dokler ne dobimo goste teksture. Ko se krema zgosti, jo odstranimo z ognja in razdelimo na polovico. Prvo polovico pudingove kreme damo v eno posodo in vanj damo 100 g bele čokolade ter dobro premešamo, ko je čokolada lepo združena s pudingom, posodo postavimo nekam na stran, da se ohladi na sobni temperaturi. V drugo polovico pudingove kreme damo 300 g mlečne čokolade, ki jo prav tako dobro vmešamo.

dvobarvna-torta-brez peke

Obe kremi pustimo na sobni temperaturi, da se ohladita.

dvobarvna torta brez peke

Medtem, ko se kremi hladita, trdno stepemo sladko smetano.

dvobarvna-torta-brez-peke

Sedaj vzamemo 150 ml mleka in ga malo segrejemo. Mleko naj bo mlačno in ne prevroče. Pripravimo model za torto in na dno modela položimo maslene kekse, ki smo jih pred tem na kratko namočili v nekoliko segreto mleko.

dvobarvna-torta-brez-peke

Ko smo dno tortnega modela v celoti pokrili z namočenimi maslenimi keksi, vzamemo prvo (belo kremo) in jo stresemo v model na položene kekse. S pomočjo žlice kremo enakomerno razporedimo po modelu.

dvobarvna-torta-brez-peke

Sedaj vzamemo stepeno smetano in jo razdelimo na dva enaka dela. prvi del damo na belo kremo in ga enakomerno premažemo, tako da v celoti pokrijemo kremo. Na smetano stresemo še kremo iz mlečne čokolade in jo premažemo čez celotno površino.

dvobarvna-torta-brez-peke

Na koncu čez enakomerno premažemo še preostalo stepeno sladko smetano.

dvobarvna-torta-brez-peke

Dvobarvna čokoladna torta brez peke je pripravljena, pustimo jo v hladilniku vsaj 12 ur nato, pa po želji okrasimo in postrežemo.

dvobarvna-torta-brez-peke

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor