Čokoladne kroglice z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne kroglice z mandlji so hitro pripravljene. Njihov okus pa je odličen; med seboj se povežejo okusi čokolade, mandljev in pomaranče. Poskusite!

cokoladne-kroglice-z-mandlji-11

Čokoladne kroglice z mandlji – pripomočki:

  • večji in manjši lonec, kjer bomo nad paro stopili čokolado
  • posoda
  • čajna žlička
  • peki papir
  • pladenj ali krožnik za odlaganje krogliccokoladne-kroglice-z-mandlji-2
  • čista plastična vrečka

Čokoladne kroglice z mandlji – sestavine:

  • 200 g jedilne čokolade
  • 70 g grobo mletih mandljev
  • 30 g ovsenih kosmičev
  • nastrgana lupina ene pomaranče
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 2 do 3 koščke bele čokolade (kuverture) za okrasitev

Iz navedenih sestavin dobimo približno 25 kroglic. Če jih želimo več, sestavine podvojimo

Čokoladne kroglice z mandlji – postopek:

V posodi zmešamo ovsene kosmiče in mandlje. Čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljena, jo odstavimo z ognja in vanjo vmešamo vanilijev sladkor in lupino pomaranče.

cokoladne-kroglice-z-mandlji-3

Nato vanjo postopoma (malo po malo) vmešamo mešanico ovsenih kosmičev in mandljev.

cokoladne-kroglice-z-mandlji-4

Iz mase že lahko s pomočjo čajne žličke začnemo oblikovati kroglice. Polagamo jih na površino obloženo s peki papirjem.

cokoladne-kroglice-z-mandlji-5

Kroglice damo za par minut na hladno. Medtem stopimo belo čokolado (v čisti in suhi posodi). S pomočjo žlice jo damo v plastično vrečko – čim bolj v spodnji kot. Kot vrečke odrežemo s škarjami (odrežemo kar se da malo). Nato z belo čokolado okrasimo kroglice.

cokoladne-kroglice-z-mandlji-6

Počakamo, da se bela čokolada na kroglicah strdi. Nato jih lahko postrežemo.

Nasvet
Če želimo izrazitejši okus po mandljih, jih prej prepražimo.

Ko se čokoladne kroglice ohladijo imajo enako strukturo kot npr. čokolada z zdrobljenimi lešniki, zato seveda ne smemo pričakovati, da bodo kroglice mehke kot npr. rumove kroglice.

Prijetno ustvarjanje in sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor