Čokoladne kroglice z mandlji
Čokoladne kroglice z mandlji so hitro pripravljene. Njihov okus pa je odličen; med seboj se povežejo okusi čokolade, mandljev in pomaranče. Poskusite!
Čokoladne kroglice z mandlji – pripomočki:
- večji in manjši lonec, kjer bomo nad paro stopili čokolado
- posoda
- čajna žlička
- peki papir
- pladenj ali krožnik za odlaganje kroglic
- čista plastična vrečka
Čokoladne kroglice z mandlji – sestavine:
- 200 g jedilne čokolade
- 70 g grobo mletih mandljev
- 30 g ovsenih kosmičev
- nastrgana lupina ene pomaranče
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 2 do 3 koščke bele čokolade (kuverture) za okrasitev
Iz navedenih sestavin dobimo približno 25 kroglic. Če jih želimo več, sestavine podvojimo
Čokoladne kroglice z mandlji – postopek:
V posodi zmešamo ovsene kosmiče in mandlje. Čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljena, jo odstavimo z ognja in vanjo vmešamo vanilijev sladkor in lupino pomaranče.
Nato vanjo postopoma (malo po malo) vmešamo mešanico ovsenih kosmičev in mandljev.
Iz mase že lahko s pomočjo čajne žličke začnemo oblikovati kroglice. Polagamo jih na površino obloženo s peki papirjem.
Kroglice damo za par minut na hladno. Medtem stopimo belo čokolado (v čisti in suhi posodi). S pomočjo žlice jo damo v plastično vrečko – čim bolj v spodnji kot. Kot vrečke odrežemo s škarjami (odrežemo kar se da malo). Nato z belo čokolado okrasimo kroglice.
Počakamo, da se bela čokolada na kroglicah strdi. Nato jih lahko postrežemo.
Ko se čokoladne kroglice ohladijo imajo enako strukturo kot npr. čokolada z zdrobljenimi lešniki, zato seveda ne smemo pričakovati, da bodo kroglice mehke kot npr. rumove kroglice.
Prijetno ustvarjanje in sladkanje!