Jagodni zobotrebci
Mmmmm, sladke jagode. Je lahko sploh še boljše? Ja, če jih namočimo v čokolado s cimetom.
Jagodni zobotrebci -pripomočki:
- zobotrebci
- skodelica (v kateri bomo stopili čokolado)
- velika žlica
Jagodni zobotrebci – sestavine:
- jagode, najboljše so domače (lahko so različno velike)
- čokolada
- cimet v prahu
Jagodni zobotrebci – postopek:
Jagode dobro operemo in odcedimo. Čokolado stopimo in dodamo ščepec cimeta v prahu, da pričaramo še bolj aromatično čokolado. Dobro premešamo.
Jagode namočimo v stopljeno čokolado in jih zlagamo na krožnik.
V vsako jagodo zabodemo lesen zobotrebec in za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
V čokolado namočene jagode lahko potrosimo še s kokosom ali čim drugim.
Prijetno sladkanje!
Poskusite tudi: sladke zobotrebce.