Jagodni zobotrebci
Print Friendly, PDF & Email

Mmmmm, sladke jagode. Je lahko sploh še boljše? Ja, če jih namočimo v čokolado s cimetom.

Jagode

Jagodni-zobotrebci-2Jagodni zobotrebci -pripomočki:

  • zobotrebci
  • skodelica (v kateri bomo stopili čokolado)
  • velika žlica

Jagodni zobotrebci – sestavine:

  • jagode, najboljše so domače (lahko so različno velike)
  • čokolada
  • cimet v prahu

Jagodni zobotrebci – postopek:

Jagode dobro operemo in odcedimo. Čokolado stopimo in dodamo ščepec cimeta v prahu, da pričaramo še bolj aromatično čokolado. Dobro premešamo.

Jagodni-zobotrebci-3

Jagode namočimo v stopljeno čokolado in jih zlagamo na krožnik.

Jagodni-zobotrebci-4

V vsako jagodo zabodemo lesen zobotrebec in za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Jagodni-zobotrebci-5

V čokolado namočene jagode lahko potrosimo še s kokosom ali čim drugim.

Prijetno sladkanje! :)

Poskusite tudi: sladke zobotrebce.

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor