Jagodni zobotrebci
Print Friendly, PDF & Email

Mmmmm, sladke jagode. Je lahko sploh še boljše? Ja, če jih namočimo v čokolado s cimetom.

Jagode

Jagodni-zobotrebci-2Jagodni zobotrebci -pripomočki:

  • zobotrebci
  • skodelica (v kateri bomo stopili čokolado)
  • velika žlica

Jagodni zobotrebci – sestavine:

  • jagode, najboljše so domače (lahko so različno velike)
  • čokolada
  • cimet v prahu

Jagodni zobotrebci – postopek:

Jagode dobro operemo in odcedimo. Čokolado stopimo in dodamo ščepec cimeta v prahu, da pričaramo še bolj aromatično čokolado. Dobro premešamo.

Jagodni-zobotrebci-3

Jagode namočimo v stopljeno čokolado in jih zlagamo na krožnik.

Jagodni-zobotrebci-4

V vsako jagodo zabodemo lesen zobotrebec in za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Jagodni-zobotrebci-5

V čokolado namočene jagode lahko potrosimo še s kokosom ali čim drugim.

Prijetno sladkanje! :)

Poskusite tudi: sladke zobotrebce.

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor