Beli čokoladni poljubčki
Print Friendly, PDF & Email

Beli čokoladni poljubčki so domače praline, ki se jim je težko upreti. So prefinjenega okusa in izgleda, vendar pa to ne pomeni, da potrebujemo posebne spretnosti za izdelavo. Loti se jih lahko prav vsak, tudi začetniki in otroci. In veste kaj? Zagotovo jih bo hitro zmanjkalo.

Beli čokoladni poljubčki – pripomočki:

Ni posebnih pripomočkov.

Beli čokoladni poljubčki – sestavine:

Količina poljubčkov (10-15), ki jih boste naredili, je odvisna od tega, kako velike kroglice boste oblikovali.

  • 200 g marcipanove mase
  • pest indijskih ali drugih oreščkov
  • 50 g oz. pol tablice bele čokoladebeli-cokoladni-poljubcki

Beli čokoladni poljubčki – postopek:

Marcipanovo maso najprej malce pregnetemo, da postane bolj mehka in tako tudi bolj prožna za oblikovanje. Jaz se pri izdelavi kroglic vedno poslužujem tehnike “dolga kača”, kar pomeni, da večji del mase s prsti posvaljkam v dolgi svaljek, kar mi pomaga, da lahko nato maso razdelim na bolj enakomerno velike kose. V posamezni kos marcipanove mase s palcem naredimo udolbino ter vanjo položimo en orešček (indijski orešček, lešnik, mandelj ali kaj drugega).

 

Orešček skrijemo v notranjost marcipanove mase ter z dlanmi oblikujemo kroglice.beli-cokoladni-poljubcki

Pol tablice bele čokolade nalomimo in segrejemo do tekočega stanja. V kolikor tega niste vešči, si pomagajte z nasveti za pravilno temperiranje čokolade ali preverite trike, kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro?

beli-cokoladni-poljubcki

Kroglice oblijemo z belo čokolado. Pomagamo si z žlico.

beli-cokoladni-poljubcki

Bele čokoladne poljubčke lahko odložite v mini papirčke za kroglice oz. mafine. Nanje lahko položite en indijski orešček. To storite, ko je čokolada še dovolj mehka, da se orešček lepo “vsede” na kroglico.

beli-cokoladni-poljubcki

Če si jih ne boste privoščili takoj, svetujem, da jih shranite v hladilniku. Čokolada bo se bo strdila in se lepo spojila z marcipanovo sredico.

Ob ugrizu v ta slastni beli poljubček, boste slišali pok čokoladne skorjice, takoj za tem, pa si bodo vaše omamljene brbončice zaželele še en in še en poljubček.

beli-cokoladni-poljubcki

Prijetno sladkanje vam želim.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor