Čokoladna fantazija
Saj poznate tisti občutek, ko si zaželite nekaj sladkega, nekaj čokoladnega, nekaj okusnega … mmmm. Kaj pa, če bi bilo še brez moke oziroma še več – brez glutena? Se vam že cedijo sline? Potem je ta čokoladna fantazija kot nalašč za vas.

Pripomočki za pripravo čokoladne fantazije:
- multipaktik
- posoda za mešanje
- posoda za topljenje čokolade
- posoda za kuhanje
- žlica
- pekač (velikosti približno 20×15 centimetrov)
- peki papir
Sestavine za pripravo čokoladne fantazije:
- 500 g kuhane čičerike (ali 2 konzervi čičerike)
- 300 g temne čokolade
- 4 jajca
- 130 g rjavega sladkorja
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke sode bikarbone
Priprava čokoladne fantazije:
V posodo za kuhanje nalijemo malo vode in jo zavremo. V posodo, primerno za kuhanje na sopari, nalomimo čokolado in jo postavimo nad posodo z vodo. Čokolado stopimo.
V multipraktik stresemo čičeriko in ji dodamo jajca, sodo bikarbono in sol. Vse skupaj dobro zmiksamo.
Pretresemo v večjo posodo in mešanici dodamo stopljeno čokolado. Dobro premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem in vlijemo maso.
Pečemo v pečici ogreti na 180°C približno 20-25 minut.
Pecivo lahko ponudite toplo ali hladno. Pred postrežbo potresite s sladkorjem v prahu.