Čičerikini piškoti s čokolado
Ste vedeli, da lahko iz čičerike pripravimo piškote? In to brez moke in belega sladkorja. Priprava traja le nekaj minut, saj vse sestavine – ki jih ni veliko – samo zmešamo in maso oblikujemo v sploščene kroglice. Te samo še spečemo in že lahko uživamo v piškotih zanimivega okusa.
Pripomočki za čičerikine piškote s čokolado
- večji pekač s papirjem za peko
Sestavine za čičerikine piškote s čokolado
Za približno 15 piškotov:
- 240 g kuhane čičerike
- 60 g ovsenih kosmičev
- 40 g masla
- 40 g medu
- ščep soli
- 1/2 žličke cimeta v prahu
- 1/2 pecilnega praška iz vinskega kamna
- 100 g čokolade
Postopek za čičerikine piškote s čokolado
Priprava je zelo preprosta. V skledo stresemo 240 g splaknjene kuhane čičerike in jo pretlačimo z vilicami.
Pretlačeni čičeriki dodamo 40 g stopljenega masla, 40 g medu, pol žličke cimeta, pol žličke pecilnega praška iz vinskega kamna in ščep soli.
Dodamo še 60 g ovsenih kosmičev (ki jih lahko nekoliko zmeljemo, vendar ne v moko) in vse sestavine dobro premešamo z žlico.
100 g mlečne ali temne čokolade narežemo na manjše koščke in tudi te vmešamo v maso za čičerikine piškote.
Iz testa oblikujemo približno za oreh velike kroglice, ki jih nekoliko sploščimo. Zlagamo jih na velik pekač, obložen s papirjem za peko.
Piškote v klasični pečici pečemo 10-15 minut na 165 °C. Zelo okusni so še topli, tiste, ki jih ne bomo pojedli takoj, pa shranimo v škatli za piškote in pojemo v nekaj dneh.
Tukaj pa najdete še nekaj idej za piškote:
- Krhki limonini piškoti s polnilom.
- Borovničevi piškoti z belo čokolado.
- Bučne piškote z mandlji.
- Polnozrnati piškoti z oreščki in začimbami.
- Kukiji s koščki čokolade.
- Čokoladni piškoti s soljo in mandlji.