Češnjevo pecivo
Peciva s sadjem so odlična izbira za sladkanje ob kavici ali pogostitvi gostov. Njihova prednost je, da so narejena zelo hitro iz sestavin, ki jih ima pri roki vsaka gospodinja. Ker je letošnje leto bogato obrodilo s češnjami, sem le-te razkoščičila ter spravila v skrinjo in tako je nastalo to okusno češnjevo pecivo. Če češenj nimate, pa lahko dodate kakšno drugo sadje.
Češnjevo pecivo – pripomočki:
- pekač velikosti 29 x 42 cm
- električni mešalnik
Češnjevo pecivo – sestavine:
- 3 jajca
- 250 g sladkorja
- 300 g bele gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev prašek
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl olja
- 450-500 g češenj
In še:
- mleti sladkor za posip
Češnjevo pecivo – postopek:
Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo olje, mleko, vaniljev sladkor ter moko pomešano s pecilnim praškom. Vse sestavine dobro premešamo.
Zmes vlijemo v pekač, obložen s peka papirjem ter jo razporedimo po pekaču s pomočjo lopatice.
Češnje, bodisi sveže ali zamrznjene, naj pa bodo razkoščičene enakomerno razporedimo po zmesi v pekaču. Če uporabljamo zamrznjene, jih lahko še malo sladkamo.
Pecivo pečemo v navadni, ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 30-35 minut. Pečenost biskvita preverimo s pomočjo zobotrebca.
Ohlajeno pecivo narežemo in po želji potresemo še s sladkorjem v prahu.