Češnjevo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Peciva s sadjem so odlična izbira za sladkanje ob kavici ali pogostitvi gostov. Njihova prednost je, da so narejena zelo hitro iz sestavin, ki jih ima pri roki vsaka gospodinja. Ker je letošnje leto bogato obrodilo s češnjami, sem le-te razkoščičila ter spravila v skrinjo in tako je nastalo to okusno češnjevo pecivo. Če češenj nimate, pa lahko dodate kakšno drugo sadje.

Češnjevo pecivo

Češnjevo pecivo – pripomočki:

  • pekač velikosti 29 x 42 cm
  • električni mešalnik

Češnjevo pecivo – sestavine:

  • 3 jajca
  • 250 g sladkorja
  • 300 g bele gladke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev prašek
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl olja
  • 450-500 g češenj

In še:

  • mleti sladkor za posip

Češnjevo pecivo – postopek:

Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo olje, mleko, vaniljev sladkor ter moko pomešano s pecilnim praškom. Vse sestavine dobro premešamo.

Češnjevo pecivo

Češnjevo pecivo 3

Zmes vlijemo v pekač, obložen s peka papirjem ter jo razporedimo po pekaču s pomočjo lopatice.

Češnjevo pecivo 4

Češnje, bodisi sveže ali zamrznjene, naj pa bodo razkoščičene enakomerno razporedimo po zmesi v pekaču. Če uporabljamo zamrznjene, jih lahko še malo sladkamo.

Češnjevo pecivo 5

Češnjevo pecivo 6

Pecivo pečemo v navadni, ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 30-35 minut. Pečenost biskvita preverimo s pomočjo zobotrebca.

Češnjevo pecivo 7

Ohlajeno pecivo narežemo in po želji potresemo še s sladkorjem v prahu.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor