Brezglutenske jabolčne kocke
Print Friendly, PDF & Email

Brezglutenske jabolčne kocke lahko uvrstimo med zdrave sladice, saj sem za sladkanje uporabila Eritritol, ki je brez energije in ne zvišuje glikemičnega indeksa. Poleg tega so odlična izbira za vse, ki ne smejo uživati glutena, ker so pripravljene z brezglutensko moko. Pripravi se jih hitro, postopek ne zahteva veliko kulinaričnega znanja. Sestavine pa vsem dobro poznane.

Pripomočki za pripravo brezglutenskih jabolčnih kock

  • skleda za jabolka
  • strgalo
  • nož
  • žlica
  • skleda za pripravo testa za mokre sestavine
  • skleda za pripravo testa za suhe sestavine
  • električni mešalnik
  • pekač dimenzije 12 cm x 31 cm

Sestavine za pripravo brezglutenskih jabolčnih kock

za 12 kosov

za pripravo jabolk

  • 600 g jabolk
  • 1/2 limone
  • žlička cimeta

za pripravo testa

  • 2 skodelici moke Schar universal mix
  • 3/4 skodelice Eritritola
  • 1 skodelica mleka
  • 1/2 skodelice sončničnega olja
  • 3 jajca
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • ščep soli

in še

  • 10 g masla za namastitev pekača
  • sladkor v prahu za posip pečenega peciva

Postopek priprave brezglutenskih jabolčnih kock

Jabolka olupimo in naribamo. Postavimo jih v skledo in poškropimo s sokom polovice limone. Po želji dodamo še žličko cimeta. Dvakrat obrnemo oziroma premešamo kar z žlico.

V skledo damo jajca, mleko, Eritritol, olje, vanilijevo aromo. Z električnim mešalnikom premešamo.

V drugo skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek in sol. Rahlo premešamo kar z žlico. Moko postopoma dodajamo k tekoči zmesi. Mešamo z električnim mešalnikom.

Pekač namastimo in vanj zlijemo polovico testa. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in na srednjo rešetko postavimo pekač. Pečemo klasično 15 minut. Nato pečico odpremo, na testo, ki mora rahlo zakrkniti, nadevamo jabolka in zalijemo z drugo polovico testa. Pekač porinemo nazaj v pečico, vrata zapremo in pečemo nadaljnjih 30 minut.

Brezglutenske jabolčne kocke ohladimo in pustimo kakšno uro do dve, da se testo lepo poveže z jabolki.

Pecivo stresemo iz pekača in po želji potresemo s sladkorjem v prahu. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor