Bela vroča čokolada s kokosom
V mrzlih dneh se nam vroča čokolada najbolj prileže. Temna, bela, z okusom lešnika, kokosa, z različnimi dodatki … možnosti je ogromno, pa tudi načinov priprave. Moj je povsem enostaven.
Zato le zavihajte rokave in si brez slabe vesti pripravite vročo čokolado in se malo pocrkljajte. Mi smo danes pripravili belo vročo čokolado z dodatkom kokosa, pri čemer bi dodala, da je pomembno, da kupite kvalitetno belo čokolado, saj nam le-ta ponavadi dela največ preglavic, ker se rada hitro sesiri.
Količine za vročo čokolado so le okvirne, saj si jo lahko prilagodite svojemu okusu, odvisno kako gosto imate radi.
Bela vroča čokolada – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Bela vroča čokolada – sestavine
Za dve 2 dl skodelici:
- 300 ml mleka (najboljše je čim bolj mastno)
- cca. 80 g bele čokolade (lahko v kapljicah, lahko v tablici)
- 2 žlički jedilnega škroba (npr. Gustin)
- 1 žlička sladkorja (lahko belega ali rjavega)
- 2 žlički kokosove moke
Bela vroča čokolada- priprava:
Od celotnega hladnega mleka odvzamemo cca. 30 ml in vanj vmešamo jedilni škrob in sladkor. Mešamo tako dolgo, da ni več grudic. Preostalo mleko zavremo v kozici in vanj damo čokolado v majhnih koščkih. Ves čas mešamo na nizki temperaturi, da se nam ne prismodi. Ko je čokolada stopljena, prilijemo mešanico s škrobom. Ves čas moramo mešati. Najlažje bo šlo z metlico.
Če se nam zdi čokolada pregosta, lahko dodamo malo mleka. Mešamo in kuhamo tako dolgo, da dobimo želeno gostoto.
Vročo čokolado prelijemo v skodelici in dodamo še kokosovo moko oziroma po želji stepeno sladko smetano, Munchmallow penice … privoščite si vročo čokolado čisto po svojem okusu.
Pa veselo sladkanje. 🙂