Bela vroča čokolada s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

V mrzlih dneh se nam vroča čokolada najbolj prileže. Temna, bela, z okusom lešnika, kokosa, z različnimi dodatki … možnosti je ogromno, pa tudi načinov priprave. Moj je povsem enostaven.
Zato le zavihajte rokave in si brez slabe vesti pripravite vročo čokolado in se malo pocrkljajte. Mi smo danes pripravili belo vročo čokolado z dodatkom kokosa, pri čemer bi dodala, da je pomembno, da kupite kvalitetno belo čokolado, saj nam le-ta ponavadi dela največ preglavic, ker se rada hitro sesiri.

Količine za vročo čokolado so le okvirne, saj si jo lahko prilagodite svojemu okusu, odvisno kako gosto imate radi.

Bela vroča čokolada s kokosom

Bela vroča čokolada – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Bela vroča čokolada – sestavine

Za dve 2 dl skodelici:

  • 300 ml mleka (najboljše je čim bolj mastno)
  • cca. 80 g bele čokolade (lahko v kapljicah, lahko v tablici)
  • 2 žlički jedilnega škroba (npr. Gustin)
  • 1 žlička sladkorja (lahko belega ali rjavega)
  • 2 žlički kokosove moke

Bela vroča čokolada- priprava:

Od celotnega hladnega mleka odvzamemo cca. 30 ml in vanj vmešamo jedilni škrob in sladkor. Mešamo tako dolgo, da ni več grudic. Preostalo mleko zavremo v kozici in vanj damo čokolado v majhnih koščkih. Ves čas mešamo na nizki temperaturi, da se nam ne prismodi. Ko je čokolada stopljena, prilijemo mešanico s škrobom. Ves čas moramo mešati. Najlažje bo šlo z metlico.

Bela vroča čokolada s kokosom

Nasvet
Če delamo po skodelicah, mleko najlažje izmerimo tako, da odmerimo 3/4 skodelice mleka za eno osebo. Če želimo bolj gosto vročo čokolado, lahko damo 100 gramov čokolade, če pa bolj redko, pa je dovolj že 60 gramov čokolade.

Če se nam zdi čokolada pregosta, lahko dodamo malo mleka. Mešamo in kuhamo tako dolgo, da dobimo želeno gostoto.

Bela vroča čokolada s kokosom

Vročo čokolado prelijemo v skodelici in dodamo še kokosovo moko oziroma po želji stepeno sladko smetano, Munchmallow penice … privoščite si vročo čokolado čisto po svojem okusu.

Bela vroča čokolada s kokosom

Pa veselo sladkanje. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor