Bananini muffini brez glutena
Print Friendly, PDF & Email

Občutek imam, da je zadnje čase res prava sezona peke bananinega kruha (banana bread). Ker pa sama nisem ravno navdušenka, saj je večkrat kot ne pecivo suho in pusto, a ne smem zaostajati s trendi, sem se odločila za svojo različico in ustvarila mehke in slastne bananine muffine brez glutena. Obogatene z borovnicami za še večji užitek v ustih.

bananini-muffini-brez-glutena-10

Bananini muffini brez glutena – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • modelčki za muffine ali pekač za muffine

Bananini muffini brez glutena – sestavine

Za 10 muffinov:

  • 190 g moke brez glutena
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • pol čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička cimeta
  • četrt čajne žličke muškatnega oreška
  • 3 zrele banane
  • 150 g borovnic
  • 85 g masla
  • 120 g kokosovega sladkorja
  • 50 ml mandljevega mleka (lahko tudi navadnega)
  • 1 jajce

Bananini muffini brez glutena – postopek

Prižgite pečico na 220 °C, klasično in pripravite svoje modelčke za muffine.

V plastični posodi zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol, muškatni orešek in cimet.

V posodo za električni mešalnik narežite banane in jih dobro zmečkajte z vilico.

Stopite maslo (par sekund v mikrovalovni pečici bo zadostovalo) in ga vlijte v banane. Prav tako dodajte sladkor, jajce in mleko ter miksajte toliko časa, da se vse sestavine zmešajo.

bananini-muffini-brez-glutena-1 bananini-muffini-brez-glutena-2

Nato počasi začnite dodajati suhe sestavine v mokre in še vedno miksajte (mešajte). Masa naj bo kar kompaktna in ne preveč vodena.

bananini-muffini-brez-glutena-3

bananini-muffini-brez-glutena-4

Dodajte borovnice in maso ročno premešajte.

bananini-muffini-brez-glutena-5

Z žlico enakomerno napolnite modelčke za muffine vse do vrha.

bananini-muffini-brez-glutena-6

Dajte jih v pečico in pecite 5 minut na 220 °C, da se lepo dvignejo in nato samo zmanjšajte temperaturo na 175 °C in jih pecite nadaljnjih 17 minut. Pečeni bodo, ko boste v sredino pomočili zobotrebec in bo ven prišel popolnoma čist.

bananini-muffini-brez-glutena-8

bananini-muffini-brez-glutena-7

Bananini muffini brez glutena bodo v pokriti posodi zdržali nekaj dni, v hladilniku pa še kakšnega več. Če želite še večjo eksplozijo okusa, poskusite dodati v maso še koščke čokolade. Jaz vem, da v mojih naslednjih muffinih ne bo manjkala.

bananini-muffini-brez-glutena-9

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Nina Jesih

Na kratko, sem kuratorka in koordinatorka projektov v produkcijski hiši in zelo zelo rada jem. Hkrati pa imam tudi svoje podjetje, kjer učim ženske, kako se znebiti stresa na naraven način in kako poskrbeti zase brez slabe vesti. Še predobro vem, kako nezdrava ter prazna hrana vplivata na naše telo in psiho, zato zelo rada eksperimentiram z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha, da se lahko lahkotno spoprimem z vsakodnevnimi izzivi.

Dodaj odgovor