Enostavna gobova juha na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna gobova juha na hitro je preprosta, a okusna gobova juha, brez krompirja in brez smetane. Poleg tega, da je manj kalorična, je tudi hitreje pripravljena kot običajne gobove juhe. Uporabimo lahko poljubno vrsto gob (jurčke, lisičke, golobice, šampinjone). 

Enostavna gobova juha na hitro – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda za kuhanje juhe
  • kuhalnica

Enostavna gobova juha na hitro – sestavine:

Sestavine so za 2 skodelici juhe.

  • 1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
  • 100-150 g gob
  • 1 večji korenček
  • 1-2 stroka česna
  • 2 lista pora (po želji več ali manj)
  • 6 – 7 dl vode
  • 1 lovorjev list
  • pol žličke soli
  • ščepec mletega popra
  • ščepec karija in kurkume
  • 3 vejice peteršilja

Enostavna gobova juha na hitro – postopek:

Gobe na hitro speremo pod tekočo vodo in jih osušimo. Narežemo jih na manjše kose.

V kozici segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo lahko poljubno vrsto maščobe – takšno, ki jo uporabljamo tudi sicer. Na segreto maščobo stresemo na koščke narezane gobe in jih pražimo nekaj minut, da se omehčajo.

Medtem operemo in na majhne koščke narežemo 1 večji korenček.

Stresemo ga v posodo in premešamo.

Česen olupimo in ga na drobno narežemo (količino prilagodimo okusu). Por operemo in na drobno narežemo.

Česen in por stresemo v kozico, v kateri se pražijo gobe s korenčkom. Večkrat premešamo in počakamo, da česen zadiši.

Nato zalijemo s približno 6 dl vode. Dodamo lovorjev list, pol žličke soli, ščepec mletega popra, ščepec karija in kurkume. Premešamo in pokrito kuhamo dobrih 10 minut. Vmes poskusimo in po potrebi dodamo še malo soli ali popra. Če je juha pregosta, dodamo še 1 dl vode.

Ko je gobova juha kuhana, odstranimo lovorjev list ter dodamo na drobno narezan peteršilj in počakamo minutko ali dve, preden postrežemo.

Enostavno gobovo juho na hitro postrežemo v manjši skodelici ali globokem krožniku.

Po želji lahko dodamo še popečene kruhove kocke ali kroglice.

Dober tek!

Če obožujete domače juhe, poskusite tudi kremno juho iz buče ali gosto očiščevalno juho.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor