Kremna juha iz buče
Print Friendly, PDF & Email

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho iz buče bodo pojedli celo tisti, ki ne marajo juh. Uporabite lahko hokaido ali muškatno bučo, lahko pa tudi masleno.

Kremna-juha-iz-buce-8Kremna juha iz buče – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda za kuhanje juhe
  • palični mešalnik ali blender
  • žlica

Kremna juha iz buče – sestavine:

  • 1 hokaido buča (lahko tudi muškatna ali maslena)
  • 2 srednje velika krompirja
  • čebula
  • 2 stroka češna
  • liter jušne osnove ali vode
  • lovorjev list
  • sol, poper,
  • muškatni orešček
  • rdeča sladka paprika v prahu
  • bučno olje
  • smetana (po želji)

Kremna-juha-iz-buce-1

Kremna juha iz buče – postopek:

Narežemo čebulo in nasekljamo česen.

Kremna-juha-iz-buce-2

Bučo razpolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na manjše koščke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na koščke.

Kremna-juha-iz-buce-5

Začnemo s praženjem čebule.

Kremna-juha-iz-buce-3

Po minuti praženja dodamo bučo in česen ter nadaljujemo s praženjem dobrih 10 minut, da se buča malenkost omehča.

Kremna-juha-iz-buce-4

Prilijemo liter jušne osnove ali vodo. Dodamo na koščke narezan krompir. Solimo, popramo, dodamo ščep sladke paprike, nastrgamo muškatni orešček in dodamo lovorjev list.

Kremna-juha-iz-buce-6

Na zmerni temperaturi kuhamo dobre pol ure. Ko je juha kuhana, jo odstavimo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gostejšo kremno juho. Če želimo, da je juha še bolj kremna, dodamo žlico smetane in dobro premešamo. Zavremo in odstavimo.

Kremna-juha-iz-buce-7

Kremno juho iz buče prelijemo z nekaj kapljicami bučnega olja. Če imate pri roki pražena bučna semena, jih lahko nekaj potrosite po juhi in postrežete.

Pa dober tek! 🙂

Kremno juho iz buče lahko pripravimo tudi brez krompirja.

Ocena:
Skupaj: 58 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor