Nabodala Italija
V zadnjem hipu se najavijo gostje, vi pa v dilemi, kaj postaviti na mizo. Ob narezku ali pa kot samostojni prigrizek, lahko postrežemo nabodala z imenom Italija. Pripravimo jih hitro in enostavno. Zaradi barvnega kontrasta živo rdeče in bele barve, bodo nabodala Italija zagotovo popestrila mizo.
Nabodala Italija – pripomočki:
- lesena nabodala
Nabodala Italija – sestavine:
- mini paradižniki
- mini mozzarelle
Nabodala Italija – postopek:
Pripravimo si sestavine: majhne rdeče paradižnike (baby paradižnik, češnjevec) ter mozzarello v majhnih kroglicah (baby mozzarella). Paradižnik operemo in osušimo, mozzarelli pa odlijemo tekočino.
Na nabodala izmenično nabadamo kroglice mozzarelle in mini paradižnike.
Paradižnik prebodemo tam, kjer je sicer pritrjen na vejico, saj je tam že udolbina.
Nadaljujemo tako dolgo, da zmanjka sestavin oz. prilagodimo količino sestavin številu gostov za mizo.
Nabodala lahko nekaj časa počakajo tudi v hladilniku, a najboljša so sveža nabodala.
Ker se sir mozzarella in paradižniki zelo veliko uporabljajo v italijanski kuhinji, sem ta slastna nabodala poimenovala kar Italija. Postrežemo jih lahko samostojno ali kot prilogo k mesnemu narezku. Odlično pa se podajo tudi k palčkam “grisini”.